szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke reméli, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány még ma este beadja lemondását.

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke erről újságíróknak nyilatkozott a Kossuth téren, ahol pénteken a Fidesz parlamenti és EP-képviselői polgári engedetlenségi akció keretében lebontották kordonokat.
 
"Remélenm, hogy Gergényi még ma este beadja a lemondását, főleg akkor, ha a korábbi törvénytelenségeit egy újabbal tetézi, és visszaépítteti a kordont"  - reagált Kövér László arra a kérdésre, hogy szerinte mi lesz a következménye az akciónak.
 
Arra a kérdésre, hogy miért pont most bontották le a kordonokat, Kövér László azt mondta: megunták azt, hogy ide-oda mutogatnak ebben az ügyben. Elege volt már mindenkinek abból, hogy packáznak és azt hiszik, hogy övék az ország, holott a törvény pontosan megszabja, hogy mihez van joguk és mihez nem.
 
Miután már senkinek nem tetszett, se Szili Katalinnak, se Gyurcsány Ferencnek, úgy gondoltuk, hogy bár nem mi dolgunk, de elvégezzük a munkát és nem számoljuk fel azt a munkabért, ami ezért járna - fogalmazott a politikus megjegyezve, hogy az ezért járó összeget felajánlják Gergényi Péter végkielégítésére.
 
A pénteken 10 órára meghirdetett frakcióülés résztvevőit nem értesítették előre, hogy mire készülnek. A politikusok egy névre szóló papírt kaptak, amikor a Kossuth szoborhoz vonult a frakció, ebben közölték, hogy a kordonok bontása lesz a feladat, és arról is tájékoztatták őket, hogy kinek a csoportjában kell majd "dolgozniuk" - tette hozzá Kövér László.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

MDF: ez már önbíráskodás

Önkényeskedésből nem hagyjuk lejáratni a magyar jobboldalt, méltatlan a parlamenti képviselőkhöz - fogalmaz az MDF elnöke. Két ellenzéki politika van ma Magyarországon: az egyik a törvénytelen magatartás és önkényeskedés, a másik a középosztály megerősítését szolgáló, építő politika - nyilatkozta a hvg.hu-nak Dávid Ibolya.

hvg.hu Itthon

Az MSZP szerint a Fidesz a magyar jogrendnek ment neki

A Fidesz nem a kormánnyal, még csak nem is a köztársaság rendőrségével szállt szembe, hanem a magyar jogrendszerrel – nyilatkozta a hvg.hu-nak Nyakó István, az MSZP szóvivője a kordont bontó fideszes „megmozdulásról”.

hvg.hu Itthon

Helsinki Bizottság: törvénysértő a Kossuth téri kordon

Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke panaszt tett az országos rendőr-főkapitánynál, és egyben jelezte: a kordonok fenntartását törvénysértőnek tartja. Előzőleg az azonosítószám nélküli rendőrök megakadályozták, hogy átvágjon a Kossuth tér „ideiglenesen elzárt műveleti részén” .

MTI/hvg.hu Itthon

Fideszes kordonbontás - információk percről percre

A fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében pénteken bő fél óra alatt lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. Információk percről percre.