szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz év után távozik posztjáról a 4-es metróberuházás projektigazgatója; Gulyás László szakértőként dolgozik tovább a cégnél - erősítette meg az MTI értesülését a sajtófelelős. Az új projektigazgató Balogh Árpád, a MÁV jelenlegi főosztályvezetője lesz

A hírt várhatóan Demszky Gábor főpolgármester jelenti be hivatalosan ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Gulyás László kedden még Zuglóban tárgyalt Becker László metróbiztossal és a XIV. kerületi polgármesterrel a beruházás folytatásáról. Weinek Leonárd polgármester ezt követően azt közölte: az érvényes szerződések és az eredeti tervek szerint halad a beruházás, a további lépésekhez azonban összehangoltabb munkára van szükség az érintett önkormányzatok és a projektvezetőség között.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke hétfőn azt mondta: a budapestiek a főpolgármester egyértelmű válaszát várják a metróberuházással, annak finanszírozásával kapcsolatban.

Korábban a Fejlesztéspolitikáért Felelős Kormánybizottság azt közölte, hogy jelenleg háromoldalú tárgyalások folynak a metró megvalósításának, részben EU-támogatásokból történő finanszírozásáról, illetve annak lehetőségeiről a főváros, az Európai Bizottság és a magyar kormány között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Jegelik a 4-es metró építését

Akár 4-es metró beruházásának többéves csúszását, ha nem a végét jelentheti, hogy az Európai Bizottság nem akarja több száz milliárd forinttal támogatni a "rossz gazdaságossági mutatókkal, horribilis költséggel" épülő metró projektjét - tudta meg az Index.

MTI Itthon

Egyhangú igen a 4-es metróra

Pártállástól függetlenül támogatta a Bosnyák tér-Keleti pályaudvar közötti metrószakasz megépítését a zuglói képviselő-testület keddi ülésén.

MTI Gazdaság

Lesz-e uniós pénz a 4-es metróra?

Jelenleg háromoldalú tárgyalások folynak a Budapestre tervezett 4-es metró megvalósításának részben EU-támogatásokból történő finanszírozásáról, annak lehetőségeiről a főváros, az Európai Bizottság és a magyar kormány között - tudatta a Fejlesztéspolitikáért Felelős Kormánybiztosság.