szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatójának felmentéséről döntött az intézményt fenntartó megyei közgyűlés pénteken Egerben. A döntésre a polgári és a szocialista frakció egyeztetése után került sor - közölte a Heves megyei közgyűlés polgári frakciójának vezetője.

Tatár László, aki egyben a Heves megyei közgyűlésegészségügyi bizottságának is tagja, elmondta: Szakács Ferenc főigazgató beszámolót nyújtott be a közgyűlésnek a kórház szakmai tevékenységéről, gazdasági helyzetéről és a jövőbeni terveiről, ezt a beszámolót azonban a szakbizottság nem fogadta el.
   
A döntés magyarázatául rámutatott: a kórházban gyökeres változtatásra van szükség, mert az intézmény júniusra csődbe jut. Az intézménynek májusig 475 millió forint kifizetetlen számlája van - tette hozzá. Ezért a kórház igazgatóját és teljes vezetését el kell küldeni, önkormányzati biztost kell kinevezni a kórház élére, és át kell világítani az intézményt - javasolta a frakcióvezető.
   
A polgári és a szocialista frakció egyeztetése után hozták meg a döntést, mellyel visszavonták Szakács Ferenc főigazgatói megbízását, és visszahelyezték őt eredeti munkakörébe - jegyezte meg. Mint mondta, arról is döntés született, hogy a közgyűlés megbízza Sós Tamás elnököt, nevezzen ki önkormányzati biztost a kórház élére, az önkormányzati biztos díja pedig a kórház költségvetését terhelje.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

OEP-ígéret: magasabb összeg a Bács-Kiskun megyei kórháznak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza a tervezetthez képeset némileg megemelt finanszírozásra kapott szóbeli ígéretet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgató-helyettesétől, mely azt jelenti, hogy csak 50 kórházi dolgozót kell elbocsátani - közölte Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés fideszes elnöke szerdán Kecskeméten, a kórházban tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Javaslat egy észak-budai integrált kórház létrehozására

Észak-budai integrált kórház létrehozására tett javaslatot Budapesten a főpolgármester-helyettes a közgyűlésnek - erről maga Horváth Csaba beszélt pénteken a fővárosban. Bús Balázs, Óbuda polgármestere örül a tíz plusz ágynak a Margitban, de kevesli azt.