szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Követelik Demszky Gábor főpolgármestertől, hogy ne titkolja el a főváros gazdálkodásával kapcsolatos adatokat, erről számoljon be a nyilvánosságnak és a fővárosi ellenzéknek egyaránt - közölte a Fidesz fővárosi frakcióvezetője vasárnap Budapesten.

Tarlós István sajtótájékoztatón azt mondta: megelégelte, hogy "Demszky Gábor egyszerűen hülyének nézi a budapestieket...ködösít, tényeket elhallgat vagy kozmetikáz, halandzsázik, ígérget, most már egyértelműen átveri Budapest népét".

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője közölte: sem a fővárosiak, sem a fővárosi politikusok nem kapnak tájékoztatást a BKV anyagi helyzetéről, a metróépítés szerződéseiről, a metróépítéssel kapcsolatos uniós álláspontról, de nem lehet részleteket megtudni az ELMŰ és a Fővárosi Gázművek részvényeladásáról sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hiába mondja Demszky, nincs döntés a metróról

Az európai unió több illetékese is cáfolja Demszky Gábor pénteki kijelentését, miszerint a kohéziós alapból biztosan támogatják a 4-es metrót. A projektről nemhogy döntés nincs, de a dokumentációt még be sem adták - olvasható a Népszabadságban.

MTI Itthon

Demszky nem akar légkondi nélküli tömegközlekedést

Többé nem vesz a Fővárosi Önkormányzat tömegközlekedési eszközt légkondicionáló berendezés nélkül - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester egy újságíró kérdésére válaszolva csütörtökön, egy kórházi osztály átadásán tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Demszky szigorítaná az illegális plakátolás szankcióit

Demszky Gábor, Budapest szabad demokrata főpolgármestere levélben fordult Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszterhez, arra kérve őt, módosítsa a szabálysértésekről szóló kormányrendeletet az illegális plakátolás megszűnése érdekében.

MTI Világ

Demszky Gábor Moszkvában sikersztorit ír?

Ljubimov budapesti díszpolgár lehet, a Vízművek beszáll moszkvai munkálatokba, nő a magyar export Moszkva felé - mindezek a moszkvai Demszky-látogatás mérlegén.

MTI Itthon

Pert vesztett a Magyar Nemzet főszerkesztője Demszky Gáborral szemben

A Fővárosi Bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elmarasztalta a Magyar Nemzet című napilap főszerkesztőjét Demszky Gábor horvátországi nyaralójával kapcsolatosan a lapban megjelent valótlan tartalmú írások miatt - közölte a főpolgármester ügyvédje.

MTI/hvg.hu Itthon

Demszky: ha kell, zsidó, cigány, meleg vagyok

Budapest nemet mond az agresszív, árpádsávos szélsőségeseknek, akik egyre nyíltabban hívnak fel gyűlöletre a legkülönbözőbb embercsoportok iránt. Ebben a helyzetben, ha kell, magam is zsidó, cigány és meleg vagyok - fogalmaz Demszky Gábor hétfői közleményében. Az SZDSZ ötpárti állsáfoglalást sürget, a Fidesz és a KDNP a kormányt bírálja, az MDF elítéli az árpádsávos huliganizmust.

MTI Itthon

Horváth Ágnest támogatja Demszky

Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester nem lát alkalmasabb jelöltet az egészségügyi miniszteri posztra, mint Horváth Ágnes államtitkárt.