szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendelkezésre álló uniós forrásokból a szükséges iskolafelújítások közel fele végezhető majd el, s így a 2009-es tanévnyitóra sok száz iskola újulhat meg - erről Hiller István oktatási és kulturális miniszter beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szombat reggel.

A tárcavezető idézte azt a napokban nyilvánosságra hozott felmérést, amely szerint az önkormányzati fenntartású általános iskolák 85 százaléka, részben vagy teljes egészében felújítandó.
    
Hiller István ismertetése szerint 2007-13 között összesen mintegy 120 milliárd forint áll rendelkezésre az iskolák infrastruktúrájának megújítására. Első lépésként az intézmények 52 milliárd forintra pályázhatnak majd. Ez azt jelenti, hogy egy hullámban 10 év költségvetési összege áll rendelkezésre iskolafelújításra. Eddig évente 5-6 milliárd forintot lehetett ilyen célra fordítani a büdzséből - emlékeztetett. 
    
A tárca vezetőjének közlése szerint az 52 milliárd forint szükséges önrészt még nem tartalmazza, amely az önkormányzati tárca költségvetésében jelenik majd meg. A pályázati lebonyolítás költsége ennek az 52 milliárd forintnak mintegy 10 százaléka, s ami "beépül" az iskolákba az 40 milliárd forint felett van.
   
A pályázatokat az elkövetkező tíz napban hirdetik meg - mondta a miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megoldódott a csörögi gyermekek iskolai elhelyezése

Megoldódott a csörögi gyermekek iskolai elhelyezése, így az érintett tanulók megkezdhetik szeptember 1-jén a tanévet - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM). A gyermekek oktatását a települések megállapodásuknak eleget téve vállalták - olvasható a távirati irodához pénteken eljuttatott közleményben.

hvg.hu Itthon

Az iskolakezdés költségei

A kereskedelmi láncok kezdik konzumünneppé varázsolni az iskolakezdést, pedig a nyaralásban anyagilag kimerült családoknak így is éppen elég nagy teher a beiskoláztatás. Mire mennyit költünk, amikor iskolába küldjük csemeténket? Rövid áttekintés.

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások