Tetszett a cikk?

Aktív honvéd ezredes, L. Zoltán próbálta egy hete eltussoltatni a rendőrségen Garamhegyi Ábel államtitkár gyorshajtását (mint mondta, kérés és felhatalmazás nélkül) ügyében ezért a katonai ügyészség folytathatja le a vizsgálatot. Garamhegyi korábban azt állította, hogy a gazdasági tárca ügyeletese csak azért hívta fel a rendőrséget, hogy "megtudakolja, mi az eljárás ilyenkor".

Mint ismert, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkárát múlt hétfőn kapták gyorshajtáson a szentendrei rendőrök, ezt követően a minisztérium főügyeletese szabályellenesen, hatáskörét túllépve próbálta elsimítani az ügyet a rendőrségen.

A férfi telefonhívását azonban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon rögzítették, és ennek alapján feljelentést tettek ellene az ügyészségen. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség időközben meghallgatta a hangfelvételt, és azonosították a telefonálót, akiről kiderült - jelentette a HavariaPress -,  hogy jelenleg is aktív honvéd ezredes. a Honvédelmi Minisztériumtól helyezték át a gazdasági tárcához, így ügyében a budapesti katonai ügyészség az illetékes. Az ügyében tett feljelentést ezért a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a mai napon a Budapesti Katonai Ügyészséghez továbbítja.

Az államtitkár korábban többször is azt nyilatkozta: semmilyen utasítást nem adott arra, hogy ügyét bárki is megpróbálja eltussolni. Az ügyben eddig csak az ügyeletest vonták felelősségre.  Ő ugyanis azt állította - emlékezetett az InfoRádió - , hogy hatáskörének túllépése "kérés és felhatalmazás nélkül" történt. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Garamhegyi gyorsan hajtott, Gyurcsány Kókát utasítja

A miniszterelnök utasította Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, hogy a Garamhegyi Ábel államtitkár gyorshajtása ügyében érintett munkatársát függessze fel, és indítson vizsgálatot - jelezte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni