szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Határőrökre támadt két fiatal még kedden este Lőkösházán, egyikük egy sörösüveggel akarta fejbe vágni az őt igazoltató határőrt; a határőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a gyulai rendőrkapitányságon.

A községben járőröző határőrök egy parkoló autó utasait kívánták igazoltatni, amikor a gépjármű vezetője, egy 24 éves fiatalember, a kezében lévő sörösüveggel le akarta ütni a járőrt – tájékoztatott az Orosházi Határőr Igazgatóság. A járőr kivédte a támadást, mire a jármű utasa, egy 14 éves fiú, szintén támadólag lépett fel, de végül mindkét fiatalt megbilincselték – szól a határőrség verziója.

A határőrök nem sérültek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Petrétei: kevesebb vezető kell a határőrségnél

A határőrségnél is csökkenteni kell a vezetői szinteket – jelentette be Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, a Határőrség Országos Parancsnokságán tartott féléves értékelő tiszti értekezletet követően.

Itthon

Fájdalmas döntések: egyesül a rendőrség és a határőrség

Megfeszített tempóban zajlik a rendőrség és határőrség másfél éve kezdett egységesítése. Az időpont 2008 január 1-je, ekkor csatlakozik Magyarország a schengeni övezethez. Hogy sikeres lesz-e az integráció, 2008 januárjától kiderül. Az utóbbi napokban több fontos személyi változást is bejelentettek ennek jegyében.

MTI Itthon

Új feliratokat és jelzéseket kap a rendőrséggel összevont határőrség

A rendőrség nevét viseli majd a határőrséggel összevont szervezet, ezért a feliratokat és a jelzéseket kicserélik a határőrségnél januárra, de például a zöld színű gépjárműveiket nem festik át - erről Piros Attila, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára beszélt a vasárnapi kormányszóvivői tájékoztatón.

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea