szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fejbe lőtte magát a magát Téten elbarikádozó férfi, majd a kórházban belehalt sérüléseibe.

© MTI - Győri Károly
A 41 éves férfi engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt. A helyszínre korábban megérkeztek a kommandósok és egy túsztárgyaló is.

Rendőrségi források szerint a férfi, akit néhány napja bocsátottak el a helyi nyugdíjasotthonból, reggel egykori munkahelyére ment és ott olyan súlyosan bántalmazta annak vezetőjét, hogy őt kórházba kellett szállítani, majd a férfi hazament és elbarikádozta magát.

A távirati iroda úgy értesült, hogy a Senium Szociális Gondozó és Egészségügyi Kft. idősek klubjának vezetőjét támadta meg a férfi. Az intézmény vezetője sajtómegkeresésre egyelőre nem reagált, nem vette fel mobiltelefonját. Az intézményben a távirati iroda telefonos megkeresésére azt mondták, hogy semmilyen információt nem adhatnak az ügyben, csak a vezető nyilatkozhat.

© MTI - Győri Károly
Kocsis Tünde rendőrségi szóvivő szerint a házban tartózkodott a folyamatosan lövöldöző, tudomásuk szerint erőszakos cselekmények miatt börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is, az ő állapotukról azonban nem tudnak semmit.

A meglőtt rendőr életveszélyes állapotban van, a fiatal férfin életmentő műtétet hajtottak végre a győri megyei kórházban. A túszejtő korábban több tucatnyi lövést is leadott a házból az utca irányában, s minden előzetes figyelmeztetés nélkül, egy golyós fegyverrel hasba lőtte az egyik egyenruhást. A 30 év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a megyei kórházban jelenleg is küzdenek a megmentéséért. A meglőtt rendőr műtétjének eredményéről még nincs biztos információ, félő, hogy a lövedék létfontosságú szervet is érinthetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete