szerző:
MTI

Már ma délután Párizsba utazik a miniszterelnök. Szombaton egy konferencián szólal fel, hétfőn pedig megtekinti a francia nemzeti ünnep katonai díszszemléjét – közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid ismertetése szerint a miniszterelnök Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök meghívására utazik Párizsba. Elmondta, hogy a konferencia címe: Barcelonai Folyamat, Unió a Mediterrán Térségért. A mediterrán unió létrehozásának célja az, hogy elősegítse a térség politikai és gazdasági stabilizációját, valamint a fenntartható fejlődést, a kulturális örökség és a környezet védelmének erősítését. A kormányszóvivő hozzátette: a párizsi találkozó célja ennek a kezdeményezésnek a megvitatása és az alapdokumentum elfogadása.

A miniszterelnök egy vasárnapi ebéden is részt vesz, amelyet a mediterrán unió leendő társelnökei Nicolas Sarkozy és Hoszni Mubarak egyiptomi elnök ad az állam- és kormányfők tiszteletére.

A miniszterelnököt elkíséri útjára felesége, Dobrev Klára is, a meghívás ugyanis a kormányfőnek és feleségének szól. Gyurcsány Ferenc és a felesége péntek délután menetrendszerinti járattal utazik a francia fővárosba, és kedd délelőtt érkezik vissza. Daróczi Dávid hangsúlyozta, hogy az útból a magánutazásukra eső költségeket a miniszterelnök fizeti.

A költségek egy részét a meghívó francia állam állja, ebbe tartozik a delegáció szállásköltségének egy része, 1 329 600 forint. A magyar költségvetésből szállásra 1 700 400, a repülőjegyekre pedig 4 444 800 forintot fizetnek.

A miniszterelnököt kísérő delegáció szombaton utazik ki, és hétfőn érkezik vissza, ugyancsak menetrendszerinti járattal.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter a közelmúltban jelentette be, hogy a Magyar Honvédség egyik Gripen vadászgépe is repül majd július 14-én a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezendő katonai díszszemlén Párizsban. Ebben az évben – mivel Franciaország júliustól fél éven át az Európai Unió soros elnöke – „összeurópai légi felvonulást” terveznek a Champs-Elysées felett, ebben a kötelékben fog repülni a magyar Gripen is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Gyurcsány felszólalt Athénban

Gyurcsány Ferenc szerint az a határtalan erőfeszítés is benne van abban, hogy a Szocialista Internacionálé alelnökének választották, amelyet az MSZP folytat a modernizációért, a reformokért, valamint a hazafias, nyitott, európai politikáért. A szocialista pártelnök erről kedden nyilatkozott Athénből.

MTI Itthon

Gyurcsány: újra kell gondolni a költségvetést

A tartósan magas energiaárak miatt Magyarország is biztos lehet abban, hogy újra kell gondolni a költségvetés bizonyos részeit, és a szociálisan rászorulók számára a korábbiaknál nagyobb és célzott támogatást kell adni - vélte csütörtökön Brüsszelben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az európai uniós tagországok vezetőivel folytatott félévzáró találkozója előtt nyilatkozva.

Vélemény

Gyurcsány és Orbán: játék az ellenfél térfelén

Az elkövetkező időszak politikai kommunikációjának vezérmotívuma lehet a cselekvőképesség. A kormány egy konzervatív jellegű mérsékelt kormányzati szemléletmódot, a Fidesz pedig a cselekvőképességre és változtatásra épülő progresszív kormányzási koncepciót igyekszik magáévá tenni. Ebből a helycserés támadásból az jöhet ki győztesen, aki hitelesebben tudja körvonalazni új szemléletmódját - állapítja meg írásában Novák Zoltán politológus, a Méltányosság Politikai Elemző Központ kutatásvezetője.

MTI Itthon

Gyurcsány besokallt a homofób garázdáktól, s chartát hirdetett

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik ez ügyben az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

MTI Gazdaság

Nabucco-csúcsot kezdeményez Gyurcsány

Nabucco-csúcsot kezdeményez Gyurcsány Ferenc kormányfő a gázvezeték-beruházásban a tervek szerint részt vállaló, illetve a vezetéket potenciálisan gázzal feltöltő országok részvételével.

MTI Itthon

Friderikusz Gyurcsánnyal búcsúzik

Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint a továbbiakban nyugodt és mérsékelt reformpolitikát kell folytatni; ebben benne van az adó- és járulékrendszer érdemi megújítása, megváltoztatása.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: nem kap extra kedvezményeket a Mercedes

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása a német Daimler-Benz új üzemének építése, amelyhez a cég a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot kapja. Ez a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz – mondta Gyurcsány Ferenc.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: Gyurcsány a Fideszre mutogat

A demokratikus jobboldal szélén ott vannak azok a radikális tömörülések, amelyek kiváltói voltak a szombati melegfelvonuláson történt atrocitásoknak; a jobboldal megfertőződött a radikalizmussal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A szervezők szerint a rendőrök jelesre vizsgáztak. A rendőrség szerint a rendezvények biztosításának költsége mintegy száz millió forintba került.

MTI Itthon

Gyurcsány, a Gárda meg a rendőrök

Magyarországról is közzétette teljes országjelentését az amerikai Freedom House, amely szerdán hozta nyilvánosságra a szabadság és a demokrácia 2007-es világbeli helyzetéről készült átfogó jelentését.

MTI Itthon

Gyurcsányék elvonulnak Dobogókőre

Pénteken ismét Dobogókőn tanácskozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségével, a szocialista parlamenti frakcióvezetéssel, a kormánytagokkal és az államtitkárokkal – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Több mint 1800 embert öltek meg a rendőrök tavaly Rio de Janeiróban

Több mint 1800 embert öltek meg a rendőrök tavaly Rio de Janeiróban

Előadás közben egy nyest zuhant a nézők közé a miskolci színházban

Előadás közben egy nyest zuhant a nézők közé a miskolci színházban

A németeknél a gumiabroncsok miatt is létezik gyorshajtási bírság

A németeknél a gumiabroncsok miatt is létezik gyorshajtási bírság

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni

Könnyen tragédia lehet abból, ha begyújt otthon

Könnyen tragédia lehet abból, ha begyújt otthon

Ön meg tudna élni napi ezer forintból? A dolgozók ötöde ennyit sem keres a világban

Ön meg tudna élni napi ezer forintból? A dolgozók ötöde ennyit sem keres a világban