szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már ma délután Párizsba utazik a miniszterelnök. Szombaton egy konferencián szólal fel, hétfőn pedig megtekinti a francia nemzeti ünnep katonai díszszemléjét – közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid ismertetése szerint a miniszterelnök Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök meghívására utazik Párizsba. Elmondta, hogy a konferencia címe: Barcelonai Folyamat, Unió a Mediterrán Térségért. A mediterrán unió létrehozásának célja az, hogy elősegítse a térség politikai és gazdasági stabilizációját, valamint a fenntartható fejlődést, a kulturális örökség és a környezet védelmének erősítését. A kormányszóvivő hozzátette: a párizsi találkozó célja ennek a kezdeményezésnek a megvitatása és az alapdokumentum elfogadása.

A miniszterelnök egy vasárnapi ebéden is részt vesz, amelyet a mediterrán unió leendő társelnökei Nicolas Sarkozy és Hoszni Mubarak egyiptomi elnök ad az állam- és kormányfők tiszteletére.

A miniszterelnököt elkíséri útjára felesége, Dobrev Klára is, a meghívás ugyanis a kormányfőnek és feleségének szól. Gyurcsány Ferenc és a felesége péntek délután menetrendszerinti járattal utazik a francia fővárosba, és kedd délelőtt érkezik vissza. Daróczi Dávid hangsúlyozta, hogy az útból a magánutazásukra eső költségeket a miniszterelnök fizeti.

A költségek egy részét a meghívó francia állam állja, ebbe tartozik a delegáció szállásköltségének egy része, 1 329 600 forint. A magyar költségvetésből szállásra 1 700 400, a repülőjegyekre pedig 4 444 800 forintot fizetnek.

A miniszterelnököt kísérő delegáció szombaton utazik ki, és hétfőn érkezik vissza, ugyancsak menetrendszerinti járattal.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter a közelmúltban jelentette be, hogy a Magyar Honvédség egyik Gripen vadászgépe is repül majd július 14-én a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezendő katonai díszszemlén Párizsban. Ebben az évben – mivel Franciaország júliustól fél éven át az Európai Unió soros elnöke – „összeurópai légi felvonulást” terveznek a Champs-Elysées felett, ebben a kötelékben fog repülni a magyar Gripen is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány felszólalt Athénban

Gyurcsány Ferenc szerint az a határtalan erőfeszítés is benne van abban, hogy a Szocialista Internacionálé alelnökének választották, amelyet az MSZP folytat a modernizációért, a reformokért, valamint a hazafias, nyitott, európai politikáért. A szocialista pártelnök erről kedden nyilatkozott Athénből.

MTI Itthon

Gyurcsány: újra kell gondolni a költségvetést

A tartósan magas energiaárak miatt Magyarország is biztos lehet abban, hogy újra kell gondolni a költségvetés bizonyos részeit, és a szociálisan rászorulók számára a korábbiaknál nagyobb és célzott támogatást kell adni - vélte csütörtökön Brüsszelben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az európai uniós tagországok vezetőivel folytatott félévzáró találkozója előtt nyilatkozva.

Vélemény

Gyurcsány és Orbán: játék az ellenfél térfelén

Az elkövetkező időszak politikai kommunikációjának vezérmotívuma lehet a cselekvőképesség. A kormány egy konzervatív jellegű mérsékelt kormányzati szemléletmódot, a Fidesz pedig a cselekvőképességre és változtatásra épülő progresszív kormányzási koncepciót igyekszik magáévá tenni. Ebből a helycserés támadásból az jöhet ki győztesen, aki hitelesebben tudja körvonalazni új szemléletmódját - állapítja meg írásában Novák Zoltán politológus, a Méltányosság Politikai Elemző Központ kutatásvezetője.

MTI Itthon

Gyurcsány besokallt a homofób garázdáktól, s chartát hirdetett

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik ez ügyben az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

MTI Gazdaság

Nabucco-csúcsot kezdeményez Gyurcsány

Nabucco-csúcsot kezdeményez Gyurcsány Ferenc kormányfő a gázvezeték-beruházásban a tervek szerint részt vállaló, illetve a vezetéket potenciálisan gázzal feltöltő országok részvételével.

MTI Itthon

Friderikusz Gyurcsánnyal búcsúzik

Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint a továbbiakban nyugodt és mérsékelt reformpolitikát kell folytatni; ebben benne van az adó- és járulékrendszer érdemi megújítása, megváltoztatása.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: nem kap extra kedvezményeket a Mercedes

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása a német Daimler-Benz új üzemének építése, amelyhez a cég a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot kapja. Ez a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz – mondta Gyurcsány Ferenc.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: Gyurcsány a Fideszre mutogat

A demokratikus jobboldal szélén ott vannak azok a radikális tömörülések, amelyek kiváltói voltak a szombati melegfelvonuláson történt atrocitásoknak; a jobboldal megfertőződött a radikalizmussal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A szervezők szerint a rendőrök jelesre vizsgáztak. A rendőrség szerint a rendezvények biztosításának költsége mintegy száz millió forintba került.

MTI Itthon

Gyurcsány, a Gárda meg a rendőrök

Magyarországról is közzétette teljes országjelentését az amerikai Freedom House, amely szerdán hozta nyilvánosságra a szabadság és a demokrácia 2007-es világbeli helyzetéről készült átfogó jelentését.

MTI Itthon

Gyurcsányék elvonulnak Dobogókőre

Pénteken ismét Dobogókőn tanácskozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségével, a szocialista parlamenti frakcióvezetéssel, a kormánytagokkal és az államtitkárokkal – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon