szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legalább száz embernek el kell hagynia otthonát a dél-borsodi Bogácson, ahol fákat csavart ki, házak tetőszerkezetét rongálta meg és villanyoszlopokat döntött ki a viharos erejű szél hétfőn.

Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője közölte: összeült a település képviselő-testülete, hogy összefogjanak a károk elhárításában. Pontos adatokat a testületi ülés után várhatóak a károkról.

Korábban arról számolt be, hogy akik nem kaptak szállást ismerősöknél, rokonoknál, őket a helyi iskola tornacsarnokában helyezik el. A településen legalább száz épület sérült meg a viharban, a károk felmérése jelenleg is tart. A megyei katasztrófavédelem gondoskodott a takarók és lepedők szállításáról.

A viharban hárman sérültek meg: egy nő mellkas sérülést szenvedett, ugyanis a fából készült melléképületében tartózkodott, ahol rádőlt valami. Egy idős nőt egy lezuhanó palalemez sebesített meg, egy embert pedig a zivatarban megrémült kutya harapott meg.

Hozzátette: a jéggel párosult zivatar miatt fák és villanyoszlopok dőltek az úttestre, valamint a házakra, a sérült tetőszerkezeteket befedik fóliával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vihar: több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat

Országszerte több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt, az esetek többségében fákat döntött ki az erős szél, de a betörő víz is gondokat okozott; személyi sérülés sehol nem történt.

HavariaPress Itthon

Lesújtott a vihar Soponyára

Hétfő reggel a Fejér megyei Soponyán egy ház tetejét mindenestül feltépte a szél, egy autóbuszra pedig rádőlt egy fa; ennek a balesetnek vélhetően sérültjei is vannak - értesült a HavariaPress.

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Nyelvi gyarmatosítás: Így lett újra hatalompolitikai eszköz a francia nyelv

Nyelvi gyarmatosítás: Így lett újra hatalompolitikai eszköz a francia nyelv

Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv