szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány a megelőzés helyett még mindig a védekezéssel foglalkozik, és a beregi térség 19 településén kell tartani az árvíztől – mondta Czomba Sándor, a térség fideszes parlamenti képviselője.

Az ellenzéki politikus kiemelte: hét évvel a 2001-es gátszakadás után a Beregben még mindig a víz az úr. Kitért arra, hogy jelenleg elsősorban a nem védett üdülőövezeteket, például Jándot, Tivadart és Vásárosnaményt érintették a Tisza megemelkedett vízszintje által okozott problémák, de a gondot szerinte az jelenti, hogy a kormány a megelőzés helyett még mindig a védekezéssel foglalkozik.

Czomba hangsúlyozta: 2004 februárjában a Medgyessy-kormány a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztett változatában ígéretet tett arra, hogy 2007-ig hat árapasztó tározót építenek. A képviselő hozzátette: ezek közül négynek a munkálatai még meg sem kezdődtek, kettő pedig „olyan állapotban van, amilyenben”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jövőre kezdik a Szamos-Kraszna-közi árvíztározó építését

A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése első beruházási ütemében öt árvízszint-csökkentő vésztározó épül a Tisza-völgyben, s közülük a második legnagyobb, a 126 ezer köbméternyi vizet befogadó Szamos-Kraszna-közi kivitelezése jövőre kezdődik.

MTI Itthon

Aszály, árvíz, ivóvíz-gond várható Magyarországon

Az ENSZ adatai szerint jelenleg egymilliárd ember nem jut biztonságos ivóvízhez - hangsúlyozta Somlyódy László Széchenyi-díjas akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vízi közmű és környezetmérnöki tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

MTI Itthon

Első fokú árvízvédelmi készültség a Bodrogon

Első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az áradó jellegű vízállások miatt a Bodrog folyó teljes hossza mentén, 67 kilométer védvonalszakaszon - mondta az MTI-nek az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője vasárnap.