szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a MÁV vezérigazgatója, miután kiderült, hogy büntetőeljárás indult a MÁV Cargo vezetőjével és társaival szemben a vasúttársaság vagyonának elherdálása okán.

A rendőrség három embert, köztük a teherfuvarozásra szakosodott MÁV-leányvállalat vezetőjét vette őrizetbe kedden. A vezetőt és volt kollégáit azzal gyanúsítják, hogy áron alul, fémhulladéknak adták el a MÁV kétezer darab vasúti kocsiját, ezzel egymilliárd forintos kárt okozva.

A MÁV ZRt. vezérigazgatója a mai napra rendkívüli MÁV Cargo közgyűlést hívott össze a szükséges intézkedések megtételére. A vasúttársaság közleményben tudatja, hogy szerintük az esemény semmilyen módon nincs összefüggésben a MÁV Cargo ZRt. alapításával, működésével és a privatizációjával.

A feljelentés még 2007 májusában érkezett a rendőrséghez, ebben egy országgyűlési képviselő a MÁV Cargo Zrt. 2002-2003-ban lezajlott gyanús ügyletére hívta fel a hatóság figyelmét. A rendőrség a nyomozás során igazságügyi közlekedési, gépjármű- és vasútgépészeti szakértőket kért fel, s a szakvélemények alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a kocsikat mélyen értékük alatt, fémhulladékként adták el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresztbe tenne az Északi Áramlat 2-nek Navalnij miatt az Európai Parlament

Keresztbe tenne az Északi Áramlat 2-nek Navalnij miatt az Európai Parlament

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét