szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem vette napirendre a szerdai rendkívüli ülésen a helyi KDNP elnöke által kezdeményezett önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület, mert nem gyűlt össze az ehhez szükséges hét aláírás.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának tapasztalatai szerint a nagyon feszült hangulatban zajló rendkívüli ülésen a kedden őrizetbe vett Hunvald György szocialista polgármestert Gergely József (MSZP), a gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármester helyettesítette.

A fél nyolcas kezdéssel meghirdetett ülésen kiderült, hogy az önfeloszlatás napirendre vételéhez szükséges hét aláírásból hat gyűlt össze, ezért nem foglalkoztak az indítvánnyal a képviselők. A KDNP-nek és a Fidesznek összesen tíz képviselője van a kerületben, míg az MDF-nek egy.

Elfogadta az erzsébetvárosi képviselő-testület a kerület 2009-es költségvetését a szerdai rendkívüli ülésen. Vattamány Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője a szavazás előtti felszólalásában elmondta, hogy gondban vannak a költségvetés megtárgyalásakor, mert akik abban a döntéseket hozzák, azok rácsok mögött vannak. Hozzátette, hogy az önkormányzat elmúlt két és fél éve a vagyonfelélésről, a veszteségről és a megszorításokról szólt.

Erre az évre 4,2 milliárd forint bevételt terveztek ingatlanértékesítésből, amely összeget a frakcióvezető szerint  nem a fejlesztésekre fordítják majd, hanem a vagyonfelélésre; a hiteltartozás tovább növekszik, és a kerület adósságspirálba kerülhet a felelőtlen gazdálkodás miatt. "Nem támogatható a költségvetés" - fogalmazott Vattamány.

A 2009-es költségvetést végül 16 igen, 4 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta a VII. kerületi képviselő-testület.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Hová vezetnek az erzsébetvárosi panama szálai?

Amilyen lassan indult, most annyira felgyorsult a nyomozás az erzsébetvárosi ingatlanbotrány ügyében. Két év után az utolsó pár hétben már a kilencedik személyt, – köztük a második politikust – gyanúsítják meg azzal, hogy közreműködött önkormányzati ingatlanok áron aluli eladásában. Lista a gyanú szerint az ingatlanügyekbe belekeveredett magyar és offshore cégekről, valamint tulajdonos-ügyvezetőkről.

MTI Itthon

Lemondott az előzetesben lévő SZDSZ-s bizottsági elnök

Lemondott posztjáról az előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter (SZDSZ), aki a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke volt - jelentette be Gergely József (MSZP), Erzsébetváros gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármestere, aki az őrizetben lévő Hunvald György szocialista polgármestert helyettesítette a rendkívüli ülésen.

MTI/hvg.hu Itthon

Őrizetbe vették Hunvald Györgyöt

Őrizetbe vette Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség; a polgármestert gyanúsítottként hallgatják ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.

MTI Itthon

Frakcióvezetők vizsgálják az erzsébetvárosi ingatlanbotrányt

A négy helyi frakcióvezetőből álló grémium vizsgálja a VII. kerületi önkormányzat ingatlan-elidegenítési gyakorlatát és a gazdasági bizottság ilyen irányú tevékenységét, s a képviselő-testület hétfői döntése értelmében esetlegesen javaslatot tesz a gyakorlat és a bizottság működésének megváltoztatására.