szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyesülési joggal való visszaélés miatt folytatott eljárást az Új Magyar Gárda Mozgalom Hajdú-Bihar megyei szervezetében vezetői feladatot ellátó tíz ember ellen a megyei rendőr-főkapitányság; az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy.

A nyomozó hatóság álláspontja szerint "az Új Magyar Gárda Mozgalom azonosítható a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület szervezeti egységeként ugyancsak feloszlatott Magyar Gárdával, mivel megállapítható, hogy külsőségeiben és eszmerendszerében is azzal megegyezőnek tekinthető, a szervezkedés a feloszlatott egyesület és mozgalom további működését szolgálja" - mondta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa, aki az MTI kérdésére nem nevezte meg, hogy milyen konkrét visszaélés miatt történt a vádemelés. 

Jónáné Pocsai Edit, hajdú-bihari főügyész-helyettes, ügyészségi szóvivő elmondta: a múlt év október 22-én, Debrecen főterén történt demonstráció miatt folyik az eljárás. A vádemelési javaslat a debreceni ügyészségre megérkezett, 30 nap áll rendelkezésre annak eldöntésére, hogy vádat emelnek az ügyben vagy megszüntetik az eljárást - tette hozzá az ügyészségi vezető.

Az MTI tavaly október 22-én arról számolt be, hogy botrányos jelenetek, dulakodás helyszíne volt Debrecen főtere, amikor a Jobbik és a magukat az Új Magyar Gárda tagjainak nevezők október 23-ai megemlékezése után rendőrök igazoltatták a gárda egyenruhás tagjait. Az igazoltatott emberek között volt a mozgalom országos főkapitánya és hajdú-bihari kapitánya is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó már azért is bírálja Tuskot, mert nem segített lélegeztetőgépeket beszerezni

Szijjártó már azért is bírálja Tuskot, mert nem segített lélegeztetőgépeket beszerezni

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet