szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyar György szerint ügyfeleik megfelelő szolgáltatást kaptak, neki nem jeleztek semmilyen kifogást. Az ügyvéd erről azután nyilatkozott, hogy szerdán a vörösiszap-katasztrófa okozta károk kapcsán tartott devecseri lakossági fórumon többen Magyar György ügyvédi irodájának szolgáltatására panaszkodtak.

Mindenki megkapta a megfelelő szolgáltatást, nem jeleztek semmilyen kifogást - jelentette ki Magyar György, majd hozzátette: ügyfeleik elégedettek. A devecseri fórumon többen azt panaszolták, hogy Magyar György ügyvédi irodájával kötöttek szerződést, annak másodpéldányát azonban nem kapták meg, s a szerződés felmondása esetén óradíjat kellene fizetniük.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára válaszában hangsúlyozta, hogy az ügyvédi irodával szemben egységesen kell fellépniük a károsultaknak, mert az állampolgárok önhibájukon kívül jutottak ebbe a helyzetbe. Hangsúlyozta, hogy ezt a helyzetet mihamarabb rendezni kell, és a kormányzat minden segítséget megad a lakosságnak.

Ékes József, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórumon elmondta, hogy kezelhetetlen folyamat kezd kialakulni, meg kell akadályozni, hogy a lakosság bonyolult peres ügyekbe "fusson bele". A magánügyvédi manipuláció ellen fel kell lépni és a szerződéseket fel kell mondani - fogalmazott a képviselő. Magyar György az MTI-nek elmondta, ügyfelek teljes bizalommal vannak irántuk; nem tudja elképzelni, hogy bármiféle probléma lenne velük. "Ha van probléma, akkor azt csak helyben szítják azok, akik csalódtak" - jegyezte meg.

Közölte, a szerződés teljesen világos és tisztességes. Sikerdíjas szerződést kötettek, ami azt jelenti, hogy az ügyfeleiknek "egyetlen fillért nem kell fizetniük", ahogy eddig sem kellett. Ha lesz kártérítés, akkor a kár összegéhez hozzáteszik az ügyvédi költségeket, azt nem az emberektől vonják el - magyarázta. Ha valakinek jár majd például 5 millió forint, akkor azt ők 5,5 millió forint összegben érvényesítik, s a károsult tisztán megkapja a pénzét - mondta Magyar György. Közlése szerint valóban felszámolnak ötvenezer forintos óradíjat abban az esetben, ha valaki felbontja a velük kötött szerződést. Aki tehát így dönt, "annak bizony fel kell számítani a ráfordítást, mert nem fog megtérülni a perköltség" - tette hozzá. Magyar György azt mondta, hogy a hétszáz ügyfélből senki nem kifogásolta ezt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!