szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Új szavazókat egyik párthoz sem vitt az önkormányzati választások eredménye - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amit a Népszabadság közöl.

Eszerint a Fidesz a felnőtt lakosság 39 százalékát, nagyjából 3,1 millió szimpatizánst tudhat maga mögött. Az MSZP - hasonlóan korábbi pozíciójához - a választók 11 százalékának bírja a szimpátiáját, ez 900 ezer főt jelent. A Jobbikot félmillióan támogatják, az LMP tábora pedig kétszázalékos. A Szonda Ipsos felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások, akkor a biztos pártválasztók 66 százaléka szavazna a Fideszre, 16 százaléka az MSZP-re, 12 százalék a Jobbikra, míg az LMP-re a választók 4 százaléka adná le a voksát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!