szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc kétségtelenül létező politikusi képességeit ma már csak Orbán Viktor és az MSZP tartja életben - írja internetes blogjában Török Gábor. A politikai elemző abban is kételkedik, hogy még idén eldőlhet a Gyurcsány-Mesterházy csata a szocialista párton belül.

Gyurcsány Ferenc pénteki évértékelő beszédében legfeljebb két elem kelthetett feltűnést: egyrészt az erős önkritika és a szocialista párt gyakori ostorozása. Aki azonban figyelemmel kísérte a korábbi pályafutását és olvasta a régebbi írásait, azt egyik sem igazán érhette meglepetésként. A volt kormányfő nagy terveiről is csak annyi derült ki, hogy Gyurcsány szerint "a Fideszt legyőzni csak a demokratikus ellenzéki egységben lehet", hogy "nem az MSZP szétszakítására" van szükség, hogy "nem szakítunk, hanem átalakítunk" - írja péntek esti blogbejegyzésében Török Gábor politikai elemző.

Török Gábor elismeri ugyan Gyurcsány Ferenc politikusi képességeit, ám megítélése szerint ma már csak két dolog tartja életben, teszi igazán fontossá: Orbán Viktor és az MSZP. A politikai elemző úgy véli: egyrészt amíg Orbán Viktor a Fidesz és az ország vezetője, addig a kettőjük közötti párharc és az oda- visszavágó lehetősége mindkettejüket sajátos módon ki- és megemeli. Másrészt, amíg az MSZP-ben nem akad olyan politikus, aki karizmája, meggyőző képessége, stratégiai gondolkodása és egyéb erényei okán megkérdőjelezhetetlen tekintélynek számít, addig az egyszer volt siker miatti nosztalgia és az erős vezetői vákuum a baloldalon folyamatosan napirenden tartja a Gyurcsány-kérdést - olvasható a blogon.

Török Gábor abban is kételkedik, hogy még idén eldőlhet a Gyurcsány-Mesterházy csata az MSZP-ben, mint ahogyan azt szocialista források megerősítették a Klubrádiónak. Az elemző a pénteki beszédből arra következtet: láthatóan Gyurcsány Ferenc egyáltalán nem akarja megtenni azt a szívességet párton belüli riválisainak, hogy új pártot alapítva megszabadítsa őket terhes közös múltjuk mindennapos emlékétől,és egy a hatalmukra folyamatosan életveszélyt jelentő politikai riválistól. De ami késik, egyszer akár el is múlhat... - olvasható a torokgaborlemez.blog.hu oldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó