szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ENSZ emberi jogi tanácsának úgynevezett egyetemes időszakos felülvizsgálata (UPR) során, az illetékes munkacsoport jövő szerdai genfi ülésén Magyarország számot adhat arról, milyen mértékben tartotta be nemzetközi vállalásait.

A magyar alapjogi helyzettel, a nemzetközi emberi jogi kötelezettségvállalások teljesítésével kapcsolatos kifogásaikról is beszámoltak civil szervezetek csütörtökön Budapesten Magyarország nagyszabású ENSZ-beli emberi jogi felülvizsgálata előtt.

A világszervezet emberi jogi tanácsának úgynevezett egyetemes időszakos felülvizsgálata (UPR) során, az illetékes munkacsoport jövő szerdai genfi ülésén Magyarország számot adhat arról, milyen mértékben tartotta be nemzetközi vállalásait - hangzott el az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet rendezvényén a Merlin Színházban.

Az AI állásfoglalása szerint a gyöngyöspatai és hajdúhadházi események, az újonnan elfogadott alaptörvény, a január elsejével életbe lépett médiatörvény eltérő jellegű és súlyú témák, de mind komoly emberi jogi problémákat vetnek fel; ezekre az ENSZ, az Európai Unió és az Európa Tanács, továbbá több magyarországi és nemzetközi civil szervezet is felhívta a figyelmet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora