szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kaufer Virág az esélyegyenlőségi világnapon a fogyatékossággal élők problémáira akarta felhívni a figyelmet azzal, hogy kerekesszékkel érkezett Szigetszentmiklósról a Parlament elé.

Kerekes székkel érkezett szigetszentmiklósi otthonából a Parlament elé csütörtökön Kaufer Virág. Az LMP képviselője akciójával az esélyegyenlőségi világnapon a fogyatékossággal élők problémáira akarta felhívni a figyelmet.

A politikus az Országgyűlés épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy két és fél órán keresztül utazott, vagyis útja kétszer annyi időt vett igénybe, mint egyéb napokon. Előzetesen meg kellett terveznie az útvonalat, kerülnie  kellett,  és munkatársai segítségét is igénybe vette.

Az Országgyűlés rehabilitációs albizottságának elnöke megjegyezte, hogy sok segítőkész emberrel találkozott és egy, vagy két busznál többet sehol nem kellett elengednie, amíg alacsonypadlós járműre várt, de eközben útfelbontások, bukkanók és le nem kerekített padkaszélek nehezítették utazását.

Felhívta a figyelmet, hogy a fogyatékossággal élők is ugyanúgy szeretnének munkához jutni és élni az életüket, mint bárki más, de ehhez el kell bontani a „fizikai és szellemi” akadályokat. Emlékeztetett arra, hogy tavaly 62 milliárd forint folyt be rehabilitációs hozzájárulásból, amit a cégek azért fizetnek, mert nem alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket.

Az LMP nevében üdvözölte, hogy a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását támogató koncepción dolgozik. Kijelentette, hogy pártjuk viszont csak egy olyan elképzelést tud támogatni, amelyik nem szociális foglalkoztatókat hoz létre, hanem azt célozza, hogy a fogyatékossággal élők megtalálják a helyüket a társadalomban.

Kijelentette, hogy az államnak és az önkormányzatoknak jó példával kell elől járniuk, ezért az állami intézményeknél meg kell növelni a fogyatékossággal élő foglalkoztatottak számát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget

Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget