szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Amikor becsukta kocsija ajtaját, édesanyja rokkantkártyája kiesett a napfényellenzőből, így került a műszerfalra – a Blikk információi szerint ezt állította Liptai Claudia, amikor gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók parkolási ügye miatt. A napilap úgy értesült: a műsorvezető tagadta, hogy vissza akart volna élni elhunyt édesanyja rokkantkártyájával.

A színésznő azt állítja, vett aznap parkolójegyet, de azt – a Blikk értesülései szerint – nem tudta bemutatni. A lap úgy tudja, emellett azt mondta a rendőröknek, hogy ügyintézés céljából volt nála a rokkantkártya, amelyet azonban az előírások szerint már régen le kellett volna adnia az illetékes okmányirodába. A Blikk kíváncsi volt arra, hogy ismert-e a színésznő által használt Toyota RAV4 típusú autónál az ilyenfajta hiba, vagyis az, hogy az ajtó becsukásakor a napellenző lecsapódik a helyéről, ezért feltettük ezt a kérdést az egyik márkaszerviznek. A Kovács Autóház Kft.-től azt a választ kaptuk, még soha nem tapasztaltak ilyen jellegű meghibásodást ennél a típusnál.

A napilap úgy tudja, a színésznőt április 26-ára idézték a VI. kerületi rendőrkapitányságra, ott rabosították, azaz ujjnyomatot és DNS-mintát vettek tőle, majd a nyilvántartásba vételhez le is fotózták. Ezt követően pedig gyanúsítottként hallgatták ki, közokirattal való visszaélés miatt.

Mint a Blikk megírta, Liptai április közepén bukott le, amikor a budapesti Centrál Színház előtt parkolt. Balszerencséjére egy szemfüles fotós lefényképezte terepjáróját, amelynek műszerfalán jól látható volt egy ingyenes parkolásra jogosító rokkantigazolvány. Mint kiderült, a kártya a csaknem egy esztendeje elhunyt édesanyjáé volt. A Blikk cikke és a fotók a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetésének figyelmét is felkeltették, és nyomozás kezdődött. Mindenesetre a Liptai-botrány miatt a rendőrség hadat üzent az ügyeskedőknek. Bár a műsorvezető ügyéről hírzárlat miatt nem beszéltek, általánosságban elmondták, két hete már folyamatos razziákat tartanak. 

Frissítve: Vádat emeltek Liptai Claudia ellen 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla