szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2012-es adócsomag kapcsán a fő irányt kijelölte a politika.Csakhogy a senki nem számolt a családi kedvezménnyel, pedig a változások jócskán érintik. Ez mennyiben írja felül a terveket?

A 2012-es költségvetési tervezetből a hét elején még az volt kiolvasható, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket a regisztrációs adónál, a gépjárműátírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál. A személyi jövedelemadónál mégsem nullszaldós lesz az átrendezés, hanem 110 milliárd forint jövedelmet von el az állam.

A kormány szeptember 30-án benyújtotta a jövő évi költségvetést az Országgyűlésnek. Ebben egyik fő célként jelölte meg a 16 százalékos szja-rendszer átalakításának befejezését.

De  komoly kérdéseket vet föl, hogy eddig egy szó sem esett a családi kedvezményről, pedig azt is érintik a tervezett változások. A családi kedvezmény jelenleg adóalap kedvezmény. Az egy és két gyerekesekre járó 62 500 forint, és a három vagy több gyerekeseknek járó 206 250 forint adóalap kedvezmény, szuperbruttó adóalap.

Mi történik az egy-és kétgyerekesekkel, ha ebből is kivezetjük a szuperbruttót? Olvassa el az Adózónán!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!