szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és fideszes országgyűlési képviselő, Erdős Norbert anyósa, aki Újkígyóson háziorvos, sorra kapja pályázat nélkül a foglalkoztatás-egészségügyi megbízásokat. Most éppen Medgyesegyházán lett 350 ember üzemorvosa - írja a Magyar Narancs online.

A Magyar Narancs online még tavaly év végén írta meg, hogy a Békés Megyei Kormányhivatalt hivatalt 2011. január elsejével elfoglaló fideszes politikus, Erdős Norbert első intézkedéseinek egyike volt, hogy – pályázat nélkül – megbízta anyósát a kormányhivatal üzemorvosi feladataival.

A doktornő a lap szerint nemrégiben újabb feladatot kapott: Medgyesegyháza januári testületi ülésén úgy döntött, hogy a Start munkaprogram közfoglalkoztatottjainak és az önkormányzat közfoglalkoztatottjainak vizsgálatát a munkaügyi központ kirendeltségével kötött háromoldalú megállapodás alapján ő láthatja el. Ezen kívül vállalja a 127 fő önkormányzati alkalmazott foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálatát. Hogy miért Erdős anyósára esett a választás, az sem az előterjesztésből, sem a hozzá tartozó határozati javaslatból nem derül ki, pályázat viszont a Magyar Narancs online szerint nem volt.

Az előterjesztés rögzíti, hogy a 127 önkormányzati dolgozóknak évente 4 ezer forint a szolgáltatás bruttó díja. Ezt a bő félmillió forintot az önkormányzat fizeti, mint ahogy a közfoglalkoztatottak után fejenként járó 1900 forintot is. Ez utóbbiak 206-an vannak (200-an dolgoznak a Start munkaprogramban, az önkormányzat közfoglalkoztatási programja pedig 6 embert érint). Ez összesen évi majd’ 900 ezer forintos bevételt jelent a Békés megyei kormánymegbízott anyósának - írja a lap.

Az is szerepel a dokumentumban, hogy több dolgozót érintő vizsgálat esetén a doktornő eljön Medgyesegyházára, máskor viszont nem. Az érintetteknek tehát egyedi vizsgálat esetén Medgyesegyházáról Újkígyósra kell menniük.

A régi üzemorvossal kapcsolatban a lap szerint erősen torzít az önkormányzati előterjesztés. Ugyanis a képviselők elé került anyagban az áll, hogy az addig 36 önkormányzati dolgozó üzemorvosi ellátását végző mezőkovácsházi dr. Fodor József „írásban úgy nyilatkozott, hogy a testület döntése alapján közös megegyezéssel hajlandó megszüntetni a jogviszonyt 2012. január 31-gyel”. A narancs.hu úgy tudja, hogy a közös megegyezés csak jogi értelemben az, Fodor - hogy elkerülje a perlekedést - aláírta, noha benne nem merült fel a távozás gondolata.

További részletek a narancs.hu-n!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján