szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megőrizte vezető szerepét a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jogi kara vidéken – közölte a felsőoktatási intézmény állam- és jogtudományi karának (SZTE ÁJTK) dékánhelyettese az MTI-vel.

Karsai Krisztina elmondta: bár a 2012/2013-as tanévben az SZTE ÁJTK jogász szakon, első évfolyamon nem indíthat államilag támogatott képzést, a felvi.hu oldalon is olvasható jelentkezési adatok szerint mégis sokan választották a szegedi jogi kart.

A száz államilag támogatott helyen osztozó ELTE és Pázmány Péter Katolikus Egyetem után az SZTE ÁJTK következik a rangsorban: összesen 486-an jelentkeztek az általa kínált nappali képzésre, közülük 160-an első helyen jelölték meg az intézményt. Ezzel a szegedi jogi kar maga mögé utasította a másik öt, jogászképzést folytató intézményt. 

A számokból jól látszik, hogy ezt az eredményt egyedül – az ELTE és a szegedi mellett - a harmadik történelminek nevezett jogi kar, a pécsi tudta csak megközelíteni – mondta a docens.

Karsai Krisztina közölte: jelentős a hallgatói érdeklődés az osztott képzések iránt is. A nemzetközi tanulmányok szak a Budapesti Corvinus Egyetem és az ELTE mögött a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a harmadik a tizenhat képzőhely között. A politológia szak a kilenc képzési hely között a negyedik, csak a budapesti egyetemek értek el jobb eredményt. A munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szak a miskolci egyetemet megelőzve továbbra is első az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni