szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eljárási hibák miatt megsemmisítette a Keller László korábbi közpénzügyi államtitkár kizárásáról szóló határozatot az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága szombaton. Bárándy Gergely, a testület elnöke az MTI-nek elmondta: az ügyet visszautalták az első fokon eljáró Pest megyei etikai bizottságnak, amely júniusban döntött arról, hogy kizárja Keller Lászlót az MSZP-ből. (A határozat csak hetekkel később, a Népszabadság Online egyik blogbejegyzéséből vált ismertté a nyilvánosság számára.)

Bárándy Gergely tájékoztatása szerint a fegyelmi eljárást elrendelő határozatból nem derül ki, hogy a megyei etikai bizottság elnöke vagy a testület hozta meg azt, és a határozatot nem szabályszerűen kézbesítették Keller Lászlónak, továbbá a tényállást sem megfelelően tárta fel a testület. Ezért az ügyet most érdemi vizsgálat nélkül, eljárási hibák miatt visszaküldték a Pest megyei etikai bizottságnak.

A nol.hu oldalon korábban megjelent írás szerint Keller László kizárásához az vezetett, hogy több nyilvános fórumon kritizálta Bóth János egykori váci polgármestert, aki akkoriban az MSZP megyei elnöki tisztségéért indult.

Bárándy Gergely ezzel kapcsolatban annyit mondott: Keller László ellen egyik párttársa tett bejelentést, amiért a korábbi államtitkár valótlan állításokat fogalmazott meg róla.

Az MSZP alapszabálya szerint a fegyelmi vétséget elkövető párttaggal szemben négyféle szankció alkalmazható: figyelmeztetés, megrovás, visszahívják párttisztségéből, valamint kizárás. Fegyelmi eljárást bármely párttag vagy testület kezdeményezhet.

Keller László - aki a szocialista kormányokban népjóléti, közpénzügyi és pénzügyminisztériumi államtitkár is volt - 1994 és 2010 között parlamenti képviselőként dolgozott. Kis híján két évvel ezelőtt is bejutott az Országgyűlésbe: az MSZP országos listájának 50. helyezettjeként csak egy pozícióval maradt le a mandátumáról. Keller László azóta a Pest megyei közgyűlés tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Bezárja üzleteit a Debenhams, megszűnhet a Topshop is

Bezárja üzleteit a Debenhams, megszűnhet a Topshop is