szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

145 millió forint uniós támogatással indul a mélyszegénységben élő romákat integráló program Gyulajon. A projekt keretében szociális munkásokat foglalkoztatnak, egészségügyi szűréseket végeznek, foglalkoztatási és képzési programokat indítanak, valamint kialakítanak egy közösségi házat

Kétéves program indul a Tolna megyei Gyulajon a mélyszegénységben élő romák integrációjáért, 145 millió forint európai uniós támogatással.

A 2013 februárjában kezdődő projektet az Európai Szociális Alap finanszírozza.

A program a község három utcája által határolt Völgy-telepen élőknek, közel száz embernek jelent segítséget - mondta Dobos Károlyné, a település független polgármestere. A projekt keretében szociális munkásokat foglalkoztatnak, egészségügyi szűréseket végeznek, a telep lakóinak foglalkoztatási és képzési programokat indítanak, valamint kialakítanak egy közösségi házat a hátrányos helyzetűeknek.

A község ezer lakosának több mint fele cigány származású, alacsony képzettségű munkanélküli, akiket így szeretnének felzárkóztatni a többségi társadalomhoz - tette hozzá a polgármester.

A dombóvári kistérséghez tartozó zsáktelepülésen, ahol jelenleg 132-en tartósan munkanélküliek, 2009-ben az akkori szociális tárca támogatásával kilenc roma család költözhetett új otthonba. A mostani program célja a Völgy-telep szegregációjának felszámolása - mondta a település vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait