szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Büntetőeljárást folytat a XVI. kerületi rendőrkapitányság az Ezren tüntettek Papcsák ellen című áprilisi online cikk négy kommentelője ellen - írta a Népszava. Később a Hír24 portál is azt közölte, hogy feljelentést tettek négy kommentelője ellen, szintén egy Papcsák-cikkhez fűzött hozzászólásuk miatt.

A rendőrség a Népszava szerint kérte a laptól a „felhasználói nevek, személyek azonosításához szükséges adatokat". "A Népszava köteles lenne ennek eleget tenni, de keressük a jogi lehetőséget, hogy mégse kelljen kiadni a személyes adatokat. A hozzászólókat értesítjük, és ha mégis kiadjuk adataikat, lapunk ügyvédje ingyen vállalja jogi képviseletüket" - írták.

A cikk ismertetése szerint személyiségi jogi perről van szó, ebből jogi képviselőjük arra következtetett, hogy a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere lehetett.

Rágalmazási, magánvádas ügyről lévén szó, a feljelentésről a bíróság dönt, s ha úgy határoznak, hogy megindítják az eljárást, a rendőrség automatikusan megkezdi a nyomozást - mondta a Népszava jogi képviselője, aki szerint a kifogásolt kommentek nem lépték túl a véleménynyilvánítás határait.

Nemcsak a Népszava, hanem a Hír24 egyes kommentelőinek személyes adatait is kéri a XVI. kerületi rendőrkapitányság - közölte később a híroldal. "A Zugló fideszes polgármesterével kapcsolatban közölt Papcsák visszavág című anyagunk ugyanis kiverte a biztosítékot. Pontosabban nem a cikk, hanem az ahhoz érkező hozzászólások" - olvasható a híroldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének