szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nyomozó ügyészségre csütörtökig nem érkezett feljelentés azok ellen a rendőrök ellen, akik november 22-én csoportos garázdaság felszámolásában vettek részt Hatvanban - közölte a Heves Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. A TASZ szombaton közölte, hogy feljelentést tesz.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ügyészség nem lát okot arra, hogy rendőrök ellen hivatalból kezdeményezzen eljárást - közölte Kalmár Gyula. Sajtóhírek alapján pedig nem indíthatnak vizsgálatot - tette hozzá.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: egy ember ellen hivatalos személy elleni erőszak, öt ellen csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás azok közül, akik november 22-én a hatvani rendőrkapitányság előtt randalíroztak. Azóta valamennyi gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Soltész Bálint korábban az MTI-nek azt mondta: a mintegy 40 fős csoport azután gyűlt össze a kapitányság előtt, hogy a rendőrök kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt előállítottak tizenkét embert.

Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke még november 24-én arról tájékoztatta az MTI-t, a szervezet feljelentést tesz annak kapcsán, hogy csütörtökön Hatvanban csoportos garázdaság felszámolása ürügyén indokolatlanul bántalmaztak a rendőrök gyanúsítottakat, illetve vétlen járókelőket. Állításaikat több sértetti és tanúvallomással is igazolni tudják, illetve a sértetteken szemmel láthatóak a bántalmazás nyomai - mondta a jogvédő.

A rendőrség szerint viszont "valótlan állítások, csúsztatások, szándékos ferdítések, hangulatkeltés" szerepel a TASZ tájékoztatásában. A rendőrség a TASZ állításaira reagálásként aznap kiadott közleménye szerint a rendőrség a történtek során csupán megakadályozta azoknak a bejutását a rendőrkapitányság épületébe, akik találkozni akartak az ott intézkedés hatálya alatt álló személyekkel.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy az intézkedés törvényes, szakszerű, az arányosság követelményének megfelelő volt. Nem került sor sorozatos rendőrattakra, bántalmazásra - olvasható az akkori rendőrségi közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

Bíróság elé áll Macron volt biztonsági főnöke

Bíróság elé áll Macron volt biztonsági főnöke

Fenyegető levelet kapott több ukrajnai magyar képviselet, hogy ha Szijjártó odautazik, akkor "cselekedni fognak"

Fenyegető levelet kapott több ukrajnai magyar képviselet, hogy ha Szijjártó odautazik, akkor "cselekedni fognak"