szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kúria nem adott helyt Damu Roland felülvizsgálati kérelmének a keddi tárgyalás elején, azonban a tárgyalás még tart - írja a Blikk.

Damu Roland kilenc hónapja várt a mai döntésre. A tiszalöki börtön zárkájából hétfőn szállították Budapestre, hogy kedden reggel megtudja, szabadulhat-e, vagy a négy és fél év büntetés hátralévő részét le kell töltenie.

Reményei azonban szertefoszlottak: a Kúria nem adott helyt felülvizsgálati kérelmének a tárgyalás elején, azonban a tárgyalás még tart, Damu védője próbálja indokolni kérelmüket - írja a Blikk.

Ártatlanságát hangoztatva a jogerős ítelet után fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel. Damu kedvese, Edina nem jött el, hogy legalább a havi láthatáson kívül is még egyszer láthassa szerelmét. A színész kitart amellett, hogy nem történt semmiféle nemi erőszak, de még annak kísérlete sem.

Damu Rolandot volt kedvese fogva tartásáért és megerőszakolását négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték. Január nyolcadikára tűzte ki a Kúria annak a tárgyalásnak a napját, amely az elítélt utolsó esélye lett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!