szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március 15-től hétvégente kizárólag Alstom-szerelvények közlekednek az M2-es metró vonalán – közölte a BKK. Április folyamán végleg leváltják az Alstom hófehér szerelvényei az évtizedek óta szolgáló kék EV és EV3 típusú vonatokat.

A március 15-i hétvégétől kezdve minden hétvégén már kizárólag a vadonatúj Alstom-szerelvények közlekednek az M2-es metró vonalán – közölte a BKK. A munkanapi forgalomban még a régi orosz szerelvények is részt vesznek néhány hétig, amíg az összes új szerelvény forgalomba áll.

A régi és az új
©

Az első Alstom Metropolis szerelvény kulcsát 2012. július 10-én ünnepélyes keretek között adta át Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója. Az első járművezetők képzésének befejeztével a francia cégcsoport járműve két hónappal később, szeptember 7-én, pénteken állt forgalomba az M2-es metróvonalon.

2013 márciusára már hétről hétre egyre több új vonat fut az M2-es metró alagútjaiban, tavasszal pedig a vonalra szánt mind a 22 Alstom szerelvény megszerzi „forgalmi engedélyét”, azaz üzemeltetési bizonyítványát. A közel száz fős járművezetői gárda többsége is letette már típusvizsgáját, így a régi szerelvények hamarosan végleg elbúcsúznak a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere közötti pályától.  

Március 25-től a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban még találkozhatunk a szovjet gyártmányú metrókocsikkal, de munkanapokon csúcsidőszakon kívül már nem fognak közlekedni. Ezt követően április folyamán végleg leváltják az Alstom hófehér szerelvényei az évtizedek óta szolgáló kék EV és EV3 típusú vonatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt