szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Vádemeléssel zárta a rendőrség a nyomozást azzal a három arlói emberrel szemben, akik 30-50 százalékos kamatra adtak kölcsönt nehéz anyagi helyzetben élők számára - értesült a HavariaPress.

2011. április 13-án fogtak el az ózdi rendőrök két arlói férfit és egy nőt, akik 30-50 százalékos kamatra adtak kölcsönt környezetükben élő, nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek. A három uzsorást a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás adatai szerint volt olyan, aki 2007-ben az uzsorásoktól felvett 50 ezer forintra 1 millió 200 ezer forintot fizetett vissza. Aki nem akart fizetni, azt megöléssel fenyegették.

A házkutatás során az uzsorásoktól lefoglaltak több olyan füzetet, amelybe a kiadott kölcsönöket és a visszafizetendő összegeket jegyezték fel, valamint ékszereket, és különböző fegyvereket is, légpuskát, kést, fokost, nyílpuskát és sokkolót, a melyekkel az adósokat fenyegették. A rendőrség a nyomozást a napokban lezárta, és az üy ratanyagát vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Tilos lesz szőrmét árulni a budapesti vásárokon

Tilos lesz szőrmét árulni a budapesti vásárokon