szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy trafik koncessziós jogát is elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöki kabinetfőnökének felesége Szentendrén és Budakalászon – írja az atlatszo.blog.hu. Fodorné Bene Kata Beatrix Szentendrén három, Budakalászon pedig egy nemzeti dohánybolt működési engedélyét nyerte el.

Fodornét a helyiek nem is ismerik, korábban nem foglalkozott dohánykereskedelemmel. Az Opten cégadatbázis szerint egyetlen cégben, a szentendrei székhelyű Dor-Ka Média Szolgáltató és Tanácsadó Bt.-ben érdekelt, amely egyebek mellett film-, videó- és televízióprogram-terjesztéssel, napilap- és könyvkiadással, hírügynökségi tevékenységgel foglalkozik.

A Dor-Ka Média alapítója az atlatszo.hu értesülései szerint Bene Kata Beatrix férje, Fodor Gergely, akinek szülői házába jegyezték be a céget. Fodor Gergely amellett, hogy történész, igazgatásszervező és producer, az NMHH volt elnöki kabinetfőnöke és a Filmszakmai Bizottság tagja - írta az átlátszó.blog.hu.

A szentendrei pályázatokon Fodorné nyerte el a legtöbb trafikindítási jogot, de nem sokkal marad le mögötte Rédai-Simon Ágnes Judit. Ő Simon Péter lánya, aki korábbi üzletei révén félmilliárd forinttal tartozik Szentendrének, mégis tavaly ősszel kinevezték a városi fejlesztési iroda élére. Rédai-Simon Ágnes Judit a szentendrei két dohánybolt mellett Leányfalun, Tahitótfalun és Budakalászon nyithat egy-egy trafikot - írta már múlt héten a HVG. 

A hvg.hu április végén írt arról, hogy Budakalászon a helyiek szerint valódi intézmény az Ági trafik, amit Harcsa Lajos 1972 óta saját boltjaként üzemeltet, és a gyermekparalízis miatt lebénult húgához a trafikba még ma is nap mint nap betérnek azok, akik anno, gyerekként rágógumit vettek nála. A trafikpályázaton azonban most nem nyertek.

Harcsa Lajos elmesélte: nem vették félvállról a pályázatot, több száz sikeres pályázatot jegyző specialistát kértek meg, hogy segítsen, és a pályázatba azt is beleírták, hogy a csökkent munkaképességű húga mellett a hasonló korlátokkal élő lánya mellett a trafik működését jelenleg is a hátán cipelő fiatalember is alkalmazott marad. Sőt, neki a polgármestertől ajánlólevelet is kértek.

A Budakalászon kihirdetett hat nyertes pályázat közül Harcsa szerint csak Kajtár Sándornénak van köze a településhez. Azt azonban végképp nem érti, hogy Fodorné Bene Kata Beatrixnak, aki Szentendrén három jogot nyert, mi szüksége van még Budakalászra is – mondta akkor.

A hölgyről korábban nem is hallott, de ugyanez Rédai-Simon Ágnes Juditra, a másik szentendrei nyerőre is igaz – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt