szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jászapáti polgármestere visszautasította az MSZP által a trafikpályázatok kapcsán vele szemben megfogalmazott vádakat.

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő hétfőn ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy a szocialisták közleménye szerint a polgármester lebuktatta magát, amikor olyan titkos információkról nyilatkozott, hogy a településen hányan pályáztak trafiküzemeltetésre.

A kormánypárti politikus közölte, a trafikpályázaton indulók közül hatan keresték meg mint Jászapáti polgármestere, és kértek tőle különböző információkat a kiírással kapcsolatban, míg egy pályázó a médiában tiltakozott, miután nem nyert jogot trafik működtetésére. 

Ebből következtettem arra, hogy Jászapátin heten pályáztak trafik üzemeltetésre, de én sem gondoltam jól, mert utólag kiderült, nyolcan voltak – tette hozzá a politikus.

"Amikor a földtörvényről tárgyalunk a parlamentben, akkor gazdák (...), amikor a temetkezési törvényt változtatjuk meg, akkor a temetkezési szolgáltatók keresnek meg, és egyeztetünk, ez a képviselő dolga – fogalmazott a fideszes politikus. 

"A maffiabaloldal ostorán nem leszek bojt!" – hangsúlyozta Pócs János, megjegyezve, őt az MSZP sem nyilatkozattételre, sem lemondásra nem szólíthatja fel, az emberek és a független média viszont ezt bármikor megteheti.

Az MSZP hétfői közleményében arra szólította fel Pócs Jánost, hogy adjon elfogadható magyarázatot arra: honnan tudja, hogy hányan pályáztak; látta-e a helyi pályázók listáját; illetve a döntést megelőzően volt-e politikai egyeztetés. Ha ezekre nem tud választ adni, akkor azonnal adja vissza mandátumát, és mondjon le a polgármesterségről – közölte az ellenzéki párt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt