szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kelenföldi közlekedési csomópont bizonyosan nem készül el a 4-es metró átadási határidejére, holott ez már az új metróvonal 2014 első felére tervezett utasforgalmi próbaüzemének is előfeltétele lenne; a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ideiglenes megoldással orvosolná a helyzetet – értesült a Népszabadság.

A metrókijáratnak jövő tavaszig mindenképpen el kellene készülnie, különben csúszik az egész projekt – írja hétfői számában az újság. A csaknem hárommilliárd forintból megvalósuló beruházás az új metróvonal egyik legfontosabb felszíni prokjektje, de még az engedélyezési eljáráson sem jutott túl. A Levegő Munkacsoport ugyanis megtámadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elé terjesztett engedélyezési terveket, amelynek hatására az NKH környezetvédelmi szakvéleményt kért be. A civil szervezet például a Sasadi út egésze elé zajvédő falat emeltetne – ismerteti a lap. 

(A Levegő Munkacsoport kedden közölte: a Népszabadság tévesen állította, hogy a 4-es metró átadási határideje azért csúszik, mert a Levegő Munkacsoport megtámadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság elé terjesztett engedélyezési terveket, ugyanis az ennél a hatóságnál folyó eljárásban a ők egyáltalán nem vettek részt.)

A Népszabadság által megkérdezett szakértő szerint a késés akár egy-két év is lehet. A lap információi alapján a BKK addig ideiglenes megoldással orvosolná a helyzetet. A DBR legutóbbi jelentése szerint a beruházás elérte a 85 százalékos készültségi szintet, így a kelenföldi ideiglenes megoldással tarthatónak tűnik az utasforgalmi próbaüzem terv szerinti elindítása 2014 első fél évében, feltéve, hogy a külön-külön megrendelt projektelemek illeszkednek majd egymáshoz – olvasható a lapban.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Nem elég Sorost führerezni ahhoz, hogy valaki teljesen kiírja magát a NER-ből

Nem elég Sorost führerezni ahhoz, hogy valaki teljesen kiírja magát a NER-ből