szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavaszi Bringázz a munkába! kampány eredményei is bizonyítják, hogy egyre többen váltanak két kerékre Magyarországon. A program 8000 résztvevője 1,6 millió kilométert tekert, 2053 vállalat csatlakozott a mozgalomhoz, és sokan elegánsan és gyerekeikkel együtt is használták kerékpárjukat - közölte az MTI-vel a Magyar Kerékpárosklub.

A programhoz csatlakozók egy online naptárba gyűjthették letekert kilométereiket, a felületen a kerékpárhasználat körülményeit is megjelölhették.

Az idei eredmények több ponton is felülmúlták a tavaly őszi kampányét: akkor a résztvevők egymillió kilométert tettek meg a mostani 1,6 millióval szemben, ezúttal 230 tonna szén-dioxid-kibocsátástól óvták meg a légkört és 43 millió forintnyi benzinköltséget takarítottak meg. A résztvevő nők száma is emelkedett, a korábbi egyharmaddal szemben most 40 százalék volt arányuk a regisztráltak közül.

Egyre többen tekernek öltönyben vagy szoknyában és bár az adatok még mindig elmaradnak az amszterdami vagy koppenhágai átlagtól, a szervezők közleménye szerint előremutató, hogy egyre többen ülnek Magyarországon is csinosan kerékpárra.

Gyermekkel 3100-an indultak két keréken óvodába vagy iskolába és 403 fő, összesen több mint 2000 alkalommal szállította vasúton biciklijét, hogy az állomásról munkahelyére vagy otthonába tekerhessen.

A kampány eredményességét talán a legjobban a résztvevő vállalatok számának növekedése jelzi: idén 2053 cég regisztrált, míg tavaly ősszel ez a szám 1700, egy évvel ezelőtt pedig csupán 646 volt.

A Bringázz a munkába! kampányt négy évvel ezelőtt a kerékpározás népszerűsítésére hívta életre a Magyar Kerékpárosklub.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

Törvénysértő rendeletet fogadhatott el Kerepes fideszes polgármestere a vészhelyzetre hivatkozva

Törvénysértő rendeletet fogadhatott el Kerepes fideszes polgármestere a vészhelyzetre hivatkozva

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget