szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Korsós Zoltánt nevezte ki a Magyar Természettudományi Múzeum (MTTM) főigazgatójának Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A kinevezési okiratot Halász János, az Emmi kultúráért felelősért államtitkára adta át csütörtökön.

A Magyar Természettudományi Múzeum 2007-ben kinevezett főigazgatója, Matskási István megbízása február 20-án járt le. A második pályázati kiírás június 4-én jelent meg, a megadott határidőig egyedül Korsós Zoltán nyújtott be a pályázatot, amely a tartalmi és formai követelményeknek egyaránt megfelelt - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Az első kiírásra két pályázat érkezett, ezek azonban a kommüniké szerint "nem tükrözték kellőképpen a tárca intézményfejlesztési koncepcióját". A pályázó személyes meghallgatása július 23-án volt. A titkos szavazás eredménye alapján a bizottság egyöntetűen alkalmasnak találta a jelöltet, így a bizottsági javaslatot figyelembe véve Balog Zoltán öt évre Korsós Zoltánt bízza meg a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói feladatainak ellátásával.

Korsós Zoltán 1958. február 14-én született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1982–ben szerzett biológus diplomát. 1984-ben szerezte meg a doktori fokozatot, 1996-tól a biológia tudomány kandidátusa. 1982 óra dolgozik az MTTM Állattárában, harminc éve tagja a Magyar Biológiai Társaságnak.

Az utóbbi húsz évben öt kontinens 43 országában járt múzeumi gyűjtőexpedíciókon és tanulmányutakon. Több mint ötven külföldi tudományos konferencia résztvevője és rendszeres előadója, vendégprofesszorként számos külföldi egyetemen tartott és tart kurzusokat, előadásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?