szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Üzenet figyelmezteti a képernyőn a digitális átállás második ütemében érintett tévénézőket, a felirat hétfőtől látható – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója.

Zsuppán Attila emlékeztetett arra, hogy október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás Program második üteme, vagyis ettől kezdve a földi műsorsugárzásban már csak digitális adások lesznek elérhetők az egész országban.

Július 31-én az ország középső részében már lekapcsolták az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Szűk két hónap múlva ez Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megtörténik – mondta.

Az itt élők közül többen még analóg módon nézik az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait, őket a képernyő alján egy üzenet figyelmezteti a teendőkre és az átállás határidejére – hangsúlyozta Zsuppán Attila.

Aki látja az üzenetet, annak a meglévő készüléke mellé be kell szereznie egy jelátalakító készüléket (set-top-boxot), illetve egy új szoba- vagy tetőantennát – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. Azok, akik az ingyenesen fogható hét csatornánál többet szeretnének nézni, előfizethetnek valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.

Az érintettek a 0680-38-39-40-es telefonszámon, valamint a www.digitalisatallas.hu internetes oldalon juthatnak további információkhoz.

Az átállással senkinek sem kell várnia október 31-ig, a földi sugárzású digitális adások már most is kiváló minőségben foghatók – hangsúlyozta Zsuppán Attila, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az átállásban továbbra is segít a hatóság: a rászoruló jogosultaknál az NMHH szakemberei ingyen beszerelik a vételi eszközöket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!