szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a 19 éves férfi ellen, aki tavaly szeptemberben több késszúrással megölt egy nőt Domonyvölgynél - közölte a megyei főügyészség csütörtökön.

A vád szerint a férfi 2012. szeptember 24-én délután egy gödöllői kereszteződésben beugrott egy várakozó Opel Corsa gépkocsiba, majd késével fenyegetve felszólította az autót vezető nőt- a gödöllői Szent István egyetem alkalmazottját -, hogy a 3-as főúton forduljon Aszód irányába. A máriabesnyői kegytemplom előtti parkolóban a sofőr megpróbálta kitenni támadóját, aki erre késsel többször megszúrta, ezt követően helyet cseréltek és a járművel továbbmentek Aszód irányába. Útközben egy szántóföldön megálltak, ahol az erősen vérző nő kiszállt, támadója azonban több helyen megszúrta, majd magára hagyta és elhajtott a gépkocsival. A nő a szúrások következtében meghalt.

A férfi a gyilkosságot megelőzően ugyanaznap kora délután már megkísérelt egy rablást Gödöllőn, ahol egy nő által vezetett Opel Astra típusú személygépkocsit szemelt ki. Késsel fenyegetőzött, a sofőr azonban ellenállt, és erőteljes fellépésének hatására a férfi kiszállt a gépkocsiból és elmenekült.

Hasonló módszerrel jutott a vádlott egy Opel Astrához szeptember 20-án Hatvanban. A várakozó gépkocsiba beugorva a női sofőr oldalához kést szorított és az autópályára kényszerítette, ahol a slusszkulcsot elvette, majd a nőt otthagyva nagy sebességgel elszáguldott. A gépkocsit a következő napokban többször is használta, miközben internetes közösségi portálon, illetve ismerősein keresztül próbálta értékesíteni a gépkocsit.

A vádirat szerint a szüleivel élő férfi kábítószer-fogyasztása okozta anyagi gondok miatt határozta el, hogy régebbi Opel típusú személygépkocsikat fog lopni vagy rabolni, hogy azokat egyben vagy alkatrészként értékesítse.

A szakáldi S. Márkot tavaly szeptember 27-én Miskolcon fogta el a rendőrség, a férfi mindhárom ügyben beismerő vallomást tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

Az oltások igazságos elosztásában egyeztek meg az uniós tagállamok

Az oltások igazságos elosztásában egyeztek meg az uniós tagállamok

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e