szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gondos kórházi kezelés ellenére kedden este a kórházban meghalt K. Balázs, az a 86 esztendős férfi, akire saját házának telkén támadtak felbőszült mangalicák a Nógrád megyei Kozárdon augusztus végén. Felesége túl van az életveszélyen.

A Bors úgy tudja, a 86 éves idős férfinél már vasárnap komplikációk jelentkeztek, újabb műtéteket kellett rajta végrehajtani, de végül a keringése összeomlott, és a szervezete feladta a küzdelmet. Elrendelték a hatósági boncolást, hogy az döntse el, halála összefüggésbe hozható-e az elszenvedett sérülésekkel.

Még augusztus végén a Nógrád megyei Kozárd szélén lévő mangalicatenyészetből kiszökött legalább 20-30 sertés. Az állatok portyára indultak, s a lehullott gyümölcsök erjedő illatát követve jutottak el a közeli K. házaspár telkére, ahol a család kutyája vad ugatással próbálta kívül tartani az idegen állatokat. A disznók végül megvadultak, és leteperték az idős nőt, valamint a segítségére érkező férjét.

A házaspárt a salgótarjáni kórházban ápolták, a 78 éves K. Balázsné már túl van az életveszélyen.

A házaspárra támadó konda két legagresszívebb mangalicáját a baleset másnapján levágták, s az egyik fejét megküldték a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumába, ahol kiderült, hogy az állat nem volt veszett. Ezenfelül még egy kísérleti állatoltásos vizsgálatot végeznek, aminek szeptember vége felé lesz eredménye.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folyik a nyomozás a bűn­ügyi osztályon, továbbra is ismeretlen tettes ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!