szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levélben fordult Rui Tavareshez a Lungo Drom elnökeként Farkas Flórián, hogy a zöldpárti európai parlamenti képviselő ítélje el az Együtt 2014 mozgalom bajai szavazatszállítós internetes játékát.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat vezetője a "gyűlöletkeltő" internetes alkalmazás ügyében tájékoztatta a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentés "felelősét arról, hogy Bajnai Gordon pártja egy olyan játékot tett közzé, amelyben romákat kell elvinni a szavazóhelyiségekig, és amelyben a legtöbbjüket elütik a forgalmas úton" - írta közleményében a Lungo Drom.

A Lungo Drom szerint Rui Tavaresnek - aki, mint írták, számtalanszor megnyilvánult a magyar belpolitikát érintő ügyekben - "most haladéktalanul el kell ítélnie Bajnaiék szégyenteljes cselekedetét". A közlemény szerint Tavaresnek fel kell szólítania az Együtt 2014 mozgalmat, hogy távolítsa el a programot. "Ebben nem akadályozhatja őt az sem, hogy korábban közösen szövegezték a Magyarországot elítélő jelentést" - fogalmaztak.

Farkas Flórián szerint felháborító, hogy miközben a baloldali pártok emberi jogokra hivatkozva folytatnak nemzetközi lejárató kampányt Magyarország ellen, idehaza, amint az internetes alkalmazás ügye is mutatja, "gyűlöletet szítanak a magyar és roma állampolgárok között".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat