szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig 300 méterre állt meg egymástól a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat. A gyorsvonatot a jelző, a másik szerelvényt pedig a mozdonyvezető állította meg időben, így nem történt baleset. Legutoljára szeptember közepén történt hasonló eset, akkor egymástól alig száz méterre állt meg két gyorsvonat.

Alig 300 méterre állt meg egymástól a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat. A két vonat azonos vágányon, szemben haladt egymással hétfő délelőtt. A biztosítóberendezés kijavítását délutánra ígérik a vasút szakemberei.

A gyorsvonatot a jelző, a másik szerelvényt pedig a mozdonyvezető állította meg időben, így nem történt baleset. A MÁV Zrt. szakemberei a közlekedésbiztonsági szervezet bevonásával azonnal megkezdték a körülmények kivizsgálását.

A helyszíni vizsgálat befejezéséig a pótlóbuszok Vác és Verőce között szállították az utasokat. Az átszállások miatt 20-30 perces késéssel kellett számolni. Délután újraindult a vonatközlekedés. A Szobra közlekedő személyvonat visszatért Vácra, az Avala pedig folytathatta útját Budapest felé.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: a MÁV vizsgálatot indított az eset miatt, amelynek egy-két héten belül lesz meg az eredménye.

Szeptember közepén hasonló eset történt, akkor egymástól alig száz méterre állt meg két gyorsvonat a budapesti Kelenföldi pályaudvarnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!