szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A karácsony előtt történt eset miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával nyomoznak a szupernehézsúlyú bokszoló ellen. A férfi, aki vissza akarta tartani az induló vonatot, nem ismeri el a bűncselekményt.

Egy vonatot akart visszatartani egy nappal karácsony előtt K. Csaba szupernehésúlyú ökölvívó, mert barátnője még a jegypénztrában volt, és a vonat már indult volna. Az ügy odáig fajult, hogy a nyolcszoros magyar bokszbajnok leütött egy kalauznőt – írta a szerdai Blikk.

K. Csaba és barátnője késve érkeztek a Keleti pályaudvarra december 23-án. Míg a nő a pénztárhoz rohant, a bokszoló fél lábbal fellépett a már indulni készülő vonatra, hogy így tartsa vissza azt. Ezt látva a kalauznő megkérte, hogy szálljon le, és a vita hamar veszekedéssé fajult. A kalauznő megpróbálta lefejteni a férfi kezét a vonatról, ekkor vesztette el a sportoló annyira az önuralmát, hogy leütötte a MÁV-alkalmazottat. Egy mozdonyvezető látta az esetet, de annyira sokkolta az erőszak, hogy nem mert közbelépni.

Miután K. Csaba megverte a nőt, kihívták a rendőrséget. Őrizetbe vették a profi sportolót, és csak 8 órával később engedték ki. A VIII. kerületi rendőrség közfeladat ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a férfit. A bokszoló nem ismerte el a bűncselekményt.

Arról nem adtak felvilágosítást a Blikknek, hogy milyen sérüléseket szerzett a kalauznő az ökölvívóval való összetűzésben. A Vasúti Dolgozók Szakszervezetének alelnöke csak annyit mondott, hogy a nőt lelkileg nagyon megviselték a történtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!