szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik nem csak erre, hanem a kettős állampolgársággal és külföldi bankszámlával rendelkező képviselők és jelöltek kilétére is kíváncsi.

A Jobbik arra szólította fel az MSZP-t, hogy nyilatkozzon: országgyűlési képviselői és jelöltjei közül kinek van még afrikai útlevele.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: a hírek szerint nemcsak Simon Gábor volt elnökhelyettesnek van ilyen okmánya, ezért tisztázni kell, ki rendelkezik még ilyennel. A Jobbik emellett a kettős állampolgársággal és külföldi bankszámlával rendelkező képviselők és jelöltek kilétére is kíváncsi.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a Jobbik régóta küzd ezekért az adatokért, s szavai szerint mielőtt rasszizmussal vádolnák őket, jelzi, hogy Izraelben és az Egyesült Államokban is nyilvánosak ezek az adatok. Szilágyi György arra kérte az ügyészséget, hogy ha vannak konkrét személyekre vonatkozó adataik, akkor hozzák nyilvánosságra, mert a választások előtt az embereknek joguk van megismerni ezeket az adatokat.

Felvetette: hogyan dolgozik Magyarországon a Nemzetbiztonsági Hivatal és az elhárítás, ha megtörténhet, hogy "500 hamis afrikai útlevél teríti be az országot", s köztudott, honnan származnak az afrikai rendszámmal közlekedő autók.

Szilágyi György pártja kormányra kerülése esetére a képviselők és hozzátartozóik teljes és rendszeres átvilágítását ígérte. Megjegyezte: a Simon-ügy bebizonyította, hogy az ilyen ügyek jelentenek valódi nemzetbiztonsági kockázatot, s harcolni fognak azért, hogy ez megszűnjön.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tények és tévhitek a dohányzás körül

Tények és tévhitek a dohányzás körül

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából

Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki

Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki