szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?

Az egyik abba bukott bele, hogy az ellopott ruhát viselte, a másik a tett helyszíne közelében sétált az elemelt cuccokkal, a harmadik meg béna magyarázkodásával rögtön bebukott. A police.hu fél nap alatt három groteszk esetet tálalt.

Gazdag tárháza lett a rendőrség honlapja, a police.hu a bűnözői hülyeségnek. Kedden délelőtt már három esetet is közzé tettek.

A verpeléti körzeti megbízott például két óra alatt elfogott egy férfit, aki július 7-ére virradóra egy családi ház erkélyajtaját felfeszítve készpénzt és ruhaneműt vitt el. A tettes úgy bukott meg, hogy a helyszíntől nem messze sétált az utcán az ellopott ruhában. B. István ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás az egri kapitányságon.

Az ellopott ruhában sétált
©

A Somogy megyei Toponáron fiatal tolvajok egy szőlőhegyi ingatlan teraszáról loptak. A zsákmány főként dohányáru volt. Nem számoltak azonban a proaktív szomszédokkal, akik értesítették a tulajt. Ő pedig a helyszínre sietve meglátta a fiatalokat, amint az út mellett sétálnak az ellopott holmikkal. Követte a négy fiatalt, az értesített rendőrök pedig megtalálták a náluk az ellopott szajrét. Lopással gyanúsította meg őket a Kaposvári Rendőrkapitányság.

A komáromi betörő azzal a szöveggel állt elő, amikor az illemhelyről kilépve lebuktatta őt a tulaj, hogy egy Zsuzsi nevű lányt akart meglátogatni, de azt már nem tudta megmagyarázni, miért álkulcsot használva ment látogatóba. Ráadásul nyilván "rossz" lakásba, mert a sértett Zsuzsinak a hírét sem hallotta. Miután a betörők autója is meglett, benne egy hátizsákban szövetkesztyűvel és símaszkkal, a férfi megtört. Vallomást tett, a betörőt lopás kísérlete miatt meggyanúsították és őrizetbe vették a rendőrök.

Álkulccsal ment látogatóba "Zsuzsihoz"
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bűn az élet: A lúzer bűnözők és a mázlista rendőrök hete

A rendőrség honlapja gazdag tárháza súlyosabb bűncselekményekről szóló beszámolók mellett az apró-cseprő ügyeknek, olykor lúzer bűnözők szerencsétlenkedéseinek, mint egy dohány bolt bevételét megszerző férfi egy közlekedési baleset miatt került rendőrkézre. Továbbra is imádják a rendőrök azokat az eseteket közhírré tenni, amikor jó érzékkel vagy a szerencsének köszönhetően igazoltatnak valakit, aztán az illetőt vihetik is be, mert kiderült, körözték. Mivel a héten egymás után kerültek ki a police.hu-ra a rendőrnapi jutalmazások, ezeket mellőztük, és inkább azokra a hírekre összpontosítottunk, amelyektől valóban bűn az élet.