szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A NAV-elnök valóban elmondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján - reagált a minisztérium Vida Ildikó mai interjújára. Nap közben kiderült, Vida Ildikó kedden szólt a miniszternek.

Varga Mihály "a Magyar Nemzet interjújának mai megjelenése előtt" valóban tájékoztatást kapott a NAV elnökétől az őt érintő amerikai kitiltásról - reagált az NGM a Magyar Nemzet Vida Ildikóval készült interjújára.

Ebben az adóhatóság vezetője azt mondta, jelezte egy kormányzati illetékesnek a kitiltását, bár nem árulta el, kinek. Kétszer is megismételte viszont a lapnak, hogy a kormány tudott az ügyről.

A nemzetgazdasági miniszter október 21-i kormányszóvivői tájékoztatón a NAV-elnök esetleges kitiltásáról azt mondta, minden, az adóhivatal elnökének munkavégzésével kapcsolatos információ el kell, hogy jusson hozzá, és ilyen információt nem kapott. Akkor hozzátette, nem tett fel ezzel kapcsolatban külön kérdést Vida Ildikónak, ahogyan a hivatal többi munkatársát sem kérdezte végig arról, érintett-e esetleg az ügyben.

Később Kurucz Éva kormányszóvivő azt közölte, Vida Ildikó közvetlenül az interjú előtt tájékoztatta a nemzetgazdasági minisztert. Maga Varga Mihály ezt követően egy szerdai rendezvényen újságírók előtt hozzátette, a NAV-elnök előző nap, azaz még kedden szólt neki az ellene elrendelt amerikai beutazási tilalomról.

Az NGM mai közleményében azt is közölte, továbbra sem tudják, hogy az amerikai döntéshozók milyen konkrét ügy miatt korlátozták Vida Ildikó beutazását az USA-ba és a NGM várja azokat az amerikai információkat, ami alapján az adott ügyben is vizsgálatot tud indítani.

Az NGM utasítására a NAV tovább folytatja azt a már korábban megkezdett vizsgálatot, amelyet a Bunge Zrt. bejelentése alapján az adóhivatal az ÁFA-visszaélések ügyében indított - írta a tárca. "Mindent megteszünk az ügy alapos kivizsgálása érdekében" - tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal