szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem sok elsőéves hallgatója izgatottan várja, lesznek-e idén gólyabálok. Egyelőre nem lehet közbeszerzést kiírni a rendezvények megtartásához.

Lesznek az ELTE-n gólyabálok, a kérdés az, hogy mikor – összefoglalva ez a lényege annak a nyílt levélnek, melyet Sujtó Attila, a bölcsészkar hallgatói önkormányzatának elnöke írt hallgatótársainak. A BTK HÖK honlapján megjelent levél hangsúlyozza, a gólyabálokat megtartják, csak jelenleg épp a rendezvény lebonyolításához szükséges közbeszerzési szerződés nem áll rendelkezésre, tekintve, hogy az egyetem vezetősége minden karon felfüggesztette a hallgatói rendezvényszervezést. A felfüggesztést várhatóan a gólyatábori botrányok kivizsgálása után oldják fel.

Mint ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, idén augusztusban az ELTE Tanító és Óvóképző Kar gólyatáborában megerőszakolt egy lányt a rendezvény fotósa, tavaly pedig az egyetem Jogi Karának táborában történt nemi erőszak. A történtek után a TÓK és az ÁJK hallgatói önkormányzatának működését is felfüggesztették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb szinte lépett a a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szinte lépett a a türkmenisztáni diktatúra

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját