szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mobiltelefonos technológiát felhasználó megoldással korlátozták a lifthasználatot Komló hét tízemeletes társasházában, hogy a közös költséggel elmaradó lakókat fizetésre szorítsák - írta a Népszabadság.

A lap pénteki számában az Ifjúság Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke elmondta: a hét liftnél alkalmazott eljárás telepítése 700 ezer forintba került, de az követően a tartozó lakástulajdonosok mintegy 4 millió forintos tartozást rendeztek.

©

A szabadalmaztatott rendszert egy komlói cég tulajdonosa, Pap Zoltán fejlesztette ki, lényege, hogy egy mobilhívással indítható a lift, ám a rendszer nyilvántartja a tartozással rendelkezők számait, így ők nem tudják használni a liftet.

Főként a felső szinteken lakók fizették be tartozásaikat, az alsó emeleteken lakókat ezzel a módszerrel kevésbé lehetett jobb belátásra bírni - mondta Budaházy György, a szövetkezet vezetője a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!