szerző:
MTI

Kezdjen végre dolgozni Polt Péter legfőbb ügyész, és indítson nyomozást például az V. kerületi ingatlanügyekben - erről tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció (DK) szombaton.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, "látszatintézkedések" helyett "kezdjen el végre dolgozni", és indítson nyomozást például az V. kerületi ingatlanügyekben - közölte a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Varju László. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek is meg kellene szólalnia abban a kérdésben, hogy valóban felelősségre vonás nélkül maradhat-e "a belvárosi önkormányzatnál keletkezett kár", amelynek összege Varjú László szerint 4 milliárd forint. Választ várnak az ügyészségtől arra, "mikor lesz végre, hogy fideszes ingatlanbotrányban kattan a bilincs".

Varju László elmondta, hónapok óta nyomon követik, milyen munkát végez az ügyészség, és szerinte most már a statisztikai adatokban is nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt években háromszor annyi feljelentést utasított el az ügyészség - a politikus megítélése szerint ok nélkül - mint korábban. Ebben benne vannak azok az V. kerületi ingatlanügyek is, melyekben a DK is tett feljelentést. Hozzátette: a feljelentést elutasító döntés ellen a párt felügyeleti panasszal él.

A politikus szerint ugyanez a helyzet a trafikügyben is, amelyben nyilvánvaló visszaélés ellenére sem rendelt el nyomozást az ügyészség, pedig pályázatok ezrei állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ezt megtegye.

Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya erre reagálva azt közölte: ahogy az Együtt, úgy a DK feljelentéseit is sorra visszautasítják a hivatalos szervek. "Varju László félti a pénzét, attól tart, hogy az elhangzott vádak miatt elveszítené a polgári peres eljárásokat, mivel minden ilyen esetben, ahol rágalmazás hangzik el, Belváros Önkormányzata továbbra is megteszi a szükséges jogi lépéseket, mind polgári jogi mind büntetőjogi vonatkozásban. A DK mai sajtótájékoztatójával bizonyította, hogy ők is pusztán a politikai hisztériakeltésre és a közvélemény megtévesztésére játszanak" - írták közleményükben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

Ön is letakarja a laptopja kameráját? Lehet, hogy le kellene a telefonjáét is?

Ön is letakarja a laptopja kameráját? Lehet, hogy le kellene a telefonjáét is?

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

Videó: A hentessegéd a futószalagra vizelt, 23 tonna sertéshúst kellett megsemmisíteni

Videó: A hentessegéd a futószalagra vizelt, 23 tonna sertéshúst kellett megsemmisíteni