szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Munkásmozgalmi aktivisták földi maradványait távolíttatta el a díszparcellából a volt szegedi temetőigazgató, hogy saját szüleit temethesse oda – írja a Délmagyar.hu.

Az önkormányzati sírkerteket kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. volt ügyvezetőjének, Balogi Dánielnek a szülei nyugszanak most abban a díszparcellában, ahol korábban 1919-es munkásmozgalmi aktivisták maradványai feküdtek – írja a Délmagyar.hu. A lap szerint utóbbi sírok már lejártak, bár még a legutóbbi időkig látogatták őket.

Balogi 2006 és 2010 között fideszes önkormányzati képviselő volt, 2011-től 2014 őszéig volt a temető élén.

A lapnak Molnár Tamás, a temetkezési cég jelenlegi vezetője tálalt ki, aki szerint a korábbi igazgató a számlák alapján a mandátuma utolsó heteiben rendelkezhetett a szülei átviteléről a Belvárosi temető másik részéből a díszsírhelyre. Ezt azonban szabálytalanul tette, mert az önkormányzati rendelet szerint a díszparcellában kizárólag a polgármester javaslatára, illetve a közgyűlés jóváhagyása alapján lehet exhumálni és temetni. Ennek ellenére természetesen a díszparcellában maradnak Balogi szülei, hiszen kegyeletsértő lenne az eltávolításuk, ha arról a család másképp nem rendelkezik – mondta Molnár a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói