szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs olyan bizonyíték, amely politikusi kapcsolatra utalna a pesti Akácfa utcában meggyilkolt prostituált, Nancy ügyében – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásból. A lány mobilja olyan régi darab, hogy az nem volt alkalmas videofelvétel készítésére, sőt a barátnő mobilja sem tartalmazott politikusra vonatkozó kompromittáló fotókat. Bár a sajtóban elterjedt olyan fotó, amelyen a lány egy okostelefonnal szelfizik, a rendőrök által lefoglalt készülék egy nagyon régi darab.

A VII. kerületi Akácfa utcában lévő térfigyelő-kamera felvétele örökíthette meg azt a kínai férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő ölte meg a prostituáltként dolgozó 19 éves Nancyt május 2-án. Yao Gaopeng valószínűleg nincs már az országban. Kézre kerítésében a hvg.hu információi alapján honfitársai is közreműködnének, de eddig nem tudtak segíteni a nyomozóknak abban, hogy a férfi hol lehet. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A korábbi sajtóhírekkel szemben azonban a lány mobilján, legalábbis ami a rendőröknél van, nem volt videofelvétel kuncsaftokról, köztük ismert közszereplőkről, mivel nem is volt ilyen funkciója a telefonkészüléknek – mondta el rendőrségi forrás a hvg.hu-nak, aki a mobilról még azt jegyezte meg, hogy "egy ócska, régi darab". Másik telefon még nem került elő, és a nyomozók által meghallgatott barátnő mobilja sem tartalmazott politikusról készült felvételeket. Bár a sajtóban elterjedt olyan fotó, amelyen a lány egy okostelefonnal szelfizik, a rendőröknél lévő készülék egy nagyon régi darab.

A nyomozásban egyelőre ismert személy nem érintett – jegyezte meg a rendőrségi forrás. Hozzátette: a lány nem csak otthon fogadta a kuncsaftjait. Mindenesetre, akiket otthon fogadott, azokról van felvétel, amit az utcán elhelyezett térfigyelő-kamera készített. Így azonosíthatták be a feltételezett gyilkost is.

©

Kínai kuncsaftok a netről

Először az RTL Klub Fókusz című műsorában szólalt meg az örömlány anyja. A Nancy D. néven dolgozó fiatal lány egy weboldalon kínált szexuális szolgáltatásokat, édesanyja szerint kizárólag kínai kuncsaftjai voltak. A végzetes estén is egy ázsiai vendég járhatott nála. A lányt a lakása padlóján találták meg, súlyosan bántalmazták. A sajtóban megjelent értesülések szerint Nancy torkát is elvágták.

Az édesanya elmondta azt is, hogy a gyilkosság idején elhagyta Akácfa utcai lakásukat, levitte a kutyát sétálni, mert tudta, hogy lányának vendége lesz. A riportban a láthatóan igen beteg, alkoholista nő azt mondta: lánya nagyon titkolta foglalkozását. Elhangzott az is, hogy Nancy nehezen viselte anyja alkoholizmusát, ki akart törni, mindig arról álmodott, hogy lesz egy új építésű lakása, de nem tudott spórolni, mindig elment a pénz.

A feltételezett gyilkosról a Blikk azt írta, hogy szakácsként dolgozott Magyarországon, ráadásul nem is csak Budapesten, hanem egy másik, vidéki nagyvárosban is volt lakása, a két település között ingázott, mindkét helyen rengeteget dolgozott. A gyilkosság elkövetésének módja arra utal, hogy a férfi indulatból, esetleg bedrogozva cselekedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bedrogozva ölhetett Nancy feltételezett gyilkosa

Kábítószer hatása alatt állhatott az a kínai szakács, aki ellen a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert feltételezik, hogy ő gyilkolta meg az Akácfa utcában a 19 éves prostituáltat.

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában