szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A boszniai gyökerű alvósejt feladata az lett volna, hogy hamis papírokat szerezzen a kontinensre érkező, Nyugatra tartó terroristáknak, illetve fegyverrel lássa el őket. A szervezkedést a boszniai hírszerzés akadályozta meg. A magyar terrorelhárítás is komolyan foglalkozik a boszniai szélsőséges csoportokkal.

Titkos hídfőállást akart létesíteni Magyarországon egy, az al-Kaidához hű, boszniai terroristacsoport – írta hivatalos forrásokra hivatkozva a csütörtöki Blikk. A szélsőségesek ugyanakkor nem minket vettek volna célba, hanem innen segítették volna nyugati társaikat.

Az ilyen sejtek feladata például, hogy hamis papírokat szerezzenek a kontinensre érkező terroristáknak, illetve fegyverrel lássák el őket. A feladatok koordinációja pedig jóval könnyebb a schengeni határokon belül. Emellett céljuk lett volna a újabb terroristasejtek létrehozása, valamint a radikális iszlám terjesztése – legalábbis a lap értesülése szerint.

Terrorelhárítók Magyarországon
©

A szervezkedésnek az vetett véget, hogy a boszniai hírszerzés felfigyelt a terroristák tevékenységére. A romániai Szatmárnémetiben nemrég lepleztek le egy hasonló sejtet, amelynek egy csirkefeldolgozó üzem volt a fedőszerve.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő úgy tudja, a boszniai wahhabita harcosok közül 1-2 ezren már az Iszlám Államot is megjárták. Céljuk olyan alvó sejtek létrehozása, amelyek bármikor felébreszthetők, Nógrádi tudomása szerint azonban ez Magyarországon még nem sikerült nekik. Olyan tagokra is szükségük van ugyanis, akik anyaországuknak tekinthetik a kiszemelt országot. A magyar terrorelhárítók is komolyan foglalkoznak a boszniai terroristacsoportokkal – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik